Kennisgeving ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Hatfieldpark Zierikzee

Logo Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 24 januari 2019 vastgestelde bestemmingsplan ‘Hatfieldpark Zierikzee' met het identificatienummer NL.IMRO.1676.00233BphZZ-VA01 van 4 februari 2019 tot en met 18 maart 2019 ter inzage ligt.

U kunt het bestemmingsplan digitaal raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ook ligt het in deze periode in de hal van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee, waar u het tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kunt inzien.

Het Plan

Dit bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de realisatie op het Hatfieldpark in Zierikzee van een nieuw en toekomstgericht schoolgebouw dat naast de hier al gevestigde school voor voortgezet onderwijs Pieter Zeeman en de Campus Cultura ook onderdak gaat bieden aan een onderwijsexpertisecentrum (een samenwerkingsverband tussen het speciaal onderwijs van Sbo de Meie, het hoogbegaafden onderwijs Vitruvio, de buitenschoolse opvang en de peuterobservatiegroep). Deze ontwikkeling is met name van groot belang voor het behoud van goede en volwaardige schoolvoorzieningen voor het voortgezet en speciaal onderwijs op Schouwen-Duiveland. Onderwijs op maat en nabij thuis en een aantrekkelijk, kwalitatief goed en gevarieerd onderwijsaanbod dragen bij aan een goed woon- en leefklimaat voor huidige en toekomstige inwoners.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 8 oktober tot en met 19 november 2018 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn geen zienswijzen ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage. Hierin wordt het besluit gemotiveerd.

Reageren

Van 4 februari 2019 tot en met 18 maart 2019 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt - indien geen sprake is van een voorlopige voorziening - op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 19 maart 2019.

 

Zierikzee, 1 februari 2019

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven