Niet vaststellen bestemmingsplan “Son Midden; H. Veenemanstraat 48”

Logo Son en Breugel

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 10 januari 2019 heeft besloten het bestemmingsplan “Son Midden; H. Veenemanstraat 48” (NL.IMRO.0848.BP304SONMIDDEN-VA01) niet vast te stellen.

Het bestemmingsplan “Son Midden; H. Veenemanstraat 48” zag toe op de realisatie van vijf woonappartementen (inclusief parkeervoorzieningen en tuin) op de locatie H. Veenemanstraat 48 in Son en Breugel.

De redenen van de gemeenteraad om dit bestemmingsplan niet vast te stellen zijn:

  • 1.

    het bouwplan past niet in de door de gemeenteraad vastgestelde beleidsdocumenten zoals de “Toekomstvisie”, de “Structuurvisie” en de “Woonvisie”. Ingevolge deze beleidskaders dient prioriteit te liggen bij sociale koop- en huurwoningen. Daar wordt door dit plan niet in voorzien;

  • 1.

    door het massale karakter van het bouwplan, veroorzaakt door het grote bouwoppervlak, vindt ter plaatse een forse verdichting en verstening plaats. Dat leidt tot aantasting van het aangezicht ter plaatse en is strijdig met de breed gedragen wens tot behoud van het groene karakter van de gemeente. 

Het raadsbesluit tot het niet vaststellen van het bestemmingsplan “Son Midden; H. Veenemanstraat” ligt vanaf donderdag 31 januari 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 (tijdens de openingstijden). Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente: www.sonenbreugel.nl of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    diegenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. 

    Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

     

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven