Vastgesteld: Partiële hervaststelling bestemmingsplan “Franeker – industrieterrein West Kiesterzijl”, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

Vastgesteld: Partiële hervaststelling bestemmingsplan “Franeker – industrieterrein West Kiesterzijl”, gemeente Waadhoeke

Met ingang van donderdag 26 september 2019 ligt gedurende 6 weken de op 5 september 2019 door de gemeenteraad van de gemeente Waadhoeke vastgestelde Partiële hervaststelling van het bestemmingsplan Franeker – Industrieterrein West Kiesterzijl met het bijbehorende raadsbesluit en de overige stukken ter inzage.

Bestuurlijke lus

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad met toepassing van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht opgedragen een gebrek in het bestemmingsplan Franeker – industrieterrein West Kiesterzijl, vastgesteld op 2 november 2017, te herstellen. Met het vaststellingsbesluit geeft de gemeenteraad gevolg aan de tussenuitspraak van de Raad van State van 29 mei 2019 met nummer 201800720/1/R3.

Naar aanleiding van deze uitspraak wordt het oorspronkelijke bestemmingsplan “Franeker – industrieterrein West Kiesterzijl’ opnieuw vastgesteld met inbegrip van de volgende aanpassingen:

  • -

    Het bestemmingsplan is qua naamgeving aangepast naar een bestemmingsplan voor de gemeente Waadhoeke;

  • -

    Op de bestemmingsplankaart is de functie-aanduiding “specifieke vorm van bedrijf – scheepvaartbedrijf” toegevoegd aan de percelen gemeente Franeker, sectie F (voormalig sectie D) nrs. 490 en 482 deels, voor zover in eigendom bij het scheepvaartbedrijf Koehoorn.  Daardoor wordt het gebied waarbinnen de werkzaamheden van scheepswerf Koehoorn via zijn milieuvergunning zijn toegestaan, in overeenstemming gebracht met de begrenzing van de milieuvergunning. 

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het bestemmingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur. 

U kunt het bestemmingsplan bekijken

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan bekijken bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Franeker, op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur, ‘s middags op afspraak en op donderdag tot 20:00 uur Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen, via de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1949.BPFRAKIESZIJL2016-VAS2.  

Bent u het niet eens met  het bestemmingsplan? 

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad van 5 september 2019, dan kunt u daartegen beroep instellen gedurende de termijn van ter inzage legging (t/m 6 november 2019). 

U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

  • 1.

    U heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan “Franeker – industrieterrein West Kiesterzijl” ingediend (het ontwerp lag van 6 april 2017 tot en met 17 mei 2017 ter inzage);

  • 2.

    U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om binnen de periode van 6 april 2017 tot en met 17 mei 2017 een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan “Franeker – industrieterrein West Kiesterzijl”;

  • 3.

    U wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen in het op 5 september 2019 partieel opnieuw vastgestelde bestemmingsplan “Franeker – industrieterrein West Kiesterzijl”, ten opzichte van het ontwerp (het ontwerp zoals dat in 2017 ter inzage lag). 

Een beroep kan schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen. 

U kunt overigens ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Wilt u dat de partiële her-vaststelling van het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

Naar boven