Afwijkingsbesluit (omgevingsvergunning) voor het realiseren van een zonnepark nabij Blinkweg te Tolbert

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning hebben verleend voor activiteiten, bouwen en gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan voor het realiseren van een zonnepark nabij Blinkweg te Tolbert (gelegen om en ten zuiden van het perceel Mensumaweg 26, 9356 TC te Tolbert)

Inhoud van het plan

Op 12 september 2017 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het gewijzigd realiseren van een zonnepark nabij Blinkweg te Tolbert voor een periode van 30 jaar. Het voornemen is om een zonnepark van ca. 21 ha. te realiseren. Het plan is strijdig met het bestemmingsplan Buitengebied Leek. De gevraagde omgevingsvergunning kan slechts worden verleend met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De omgevingsvergunning is voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Het ontwerp van de omgevingsvergunning en het ontwerp van de verklaring van geen bedenkingen met bijbehorende stukken hebben daartoe vanaf 16 maart 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op 11 juli 2018 heeft de gemeenteraad besloten de verklaring van geen bedenkingen af te geven.

Ter inzage

De omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 24 september 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis van de gemeente Westerkwartier te Leek. U kunt de stukken ook digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.1969.PBTBzonneplv18-VA01).

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het indienen van een zienswijze op het ontwerpbesluit tot afgifte van de omgevingsvergunning en de daarbij behorende ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Een beroepschrift moet ingediend worden bij de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Een beroepschrift bevat de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit waartegen het gericht is. Verder is het beroepschrift gedateerd en voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Wanneer sprake is van dringende spoed en niet kan worden gewacht op de beslissing op het beroep, kan gemotiveerd een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Ook voor de behandeling van dit verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven