Weigeren omgevingsvergunning ten behoeve van het realiseren van een bedrijfswoning op het perceel Hoofdstraat 133-I te Midwolde

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de omgevingsvergunning hebben geweigerd voor de activiteit het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan voor het realiseren van een bedrijfswoning op het perceel Hoofdstraat 133-I te Midwolde.

Inhoud van het plan

Op 3 augustus 2017 is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het realiseren van een bedrijfswoning op het perceel Hoofdstraat 133-I te Midwolde. Het plan is strijdig met het bestemmingsplan Buitengebied Leek. De gevraagde omgevingsvergunning kan slechts worden verleend met de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De weigering van de omgevingsvergunning is voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. De aanvraag, het ontwerp weigeringsbesluit, de ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken hebben daartoe vanaf 13 december 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Voordat de omgevingsvergunning kan worden verleend moet de gemeenteraad besluiten een verklaring van geen bedenkingen te geven. Op 11 september 2019 heeft de gemeenteraad besloten de verklaring van geen bedenkingen te weigeren.

Ter inzage

De weigering van de omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 24 september 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis van de gemeente Westerkwartier te Leek.

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan tegen het besluit tot weigering van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het indienen van een zienswijze op het ontwerpbesluit tot weigering van de omgevingsvergunning en de daarbij behorende ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen. Een beroepschrift moet ingediend worden bij de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Een beroepschrift bevat de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit waartegen het gericht is. Verder is het beroepschrift gedateerd en voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Wanneer sprake is van dringende spoed en niet kan worden gewacht op de beslissing op het beroep, kan gemotiveerd een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Ook voor de behandeling van dit verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven