Mandaatvoorstel aan Hoofd openbare werken

Logo Huizen

Zaaknummer:

Advies

Het nemen van bijgevoegd verkeersbesluit waardoor het evenement “Sinterklaas intocht” op zaterdag 16 november 2019 op diverse wegen in het nautisch kwartier en op het parkeerterrein IJsselmeerstraat/Havenstraat plaats kan vinden.

Toelichting:

Aanleiding

Op zaterdag 16 november 2019 zal het evenement “Intocht Sinterklaas” op diverse wegen in het nautisch kwartier en op het parkeerterrein IJsselmeerstraat/Havenstraat plaatsvinden (tekening nummer 1919C21).

Dit betekent dat voor het evenement “Intocht Sinterklaas” een verkeersbesluit dient te worden genomen.

Het besluit is bijgevoegd in de bijlage.

Het verkeersbesluit wordt gepubliceerd met de openbare bekendmaking in het Nieuwsblad van Huizen, in de Staatscourant en op www.Huizen.nl

Openbare werken

Civiele werken,

J.H. Luizink

VERKEERSBESLUIT INTOCHT SINTERKLAAS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HUIZEN,

VASTSTELLEN BEVOEGDHEID

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op alle wegen, behalve wegen onder beheer van het Rijk, van een provincie, of van een waterschap.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Op zaterdag 16 november 2019 tussen 10.00 uur en 18.30 uur heeft het evenement ‘Intocht Sinterklaas’ plaats in Huizen.

Op grond van artikel 15 lid, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivatie

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, zoals bedoeld in artikel 2, eerste lid, onder a., van de Wegenverkeerswet 1994, is het gewenst om gedurende het evenement de Bestevaer tussen de Baanbergenweg en de Ambachtsweg en het parkeerterrein aan de IJsselmeerstraat/Havenstraat (gedeeltelijk) af te sluiten door het tijdelijk plaatsen van de borden C1 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (1990) alsmede afzettingen gedurende de voorbereiding, de intocht van Sinterklaas en de afwikkeling ter plaatse.

De afsluitingen worden tijdig aangekondigd door het plaatsen van vooraankondigingsborden en de routes voor de hulpdiensten blijven bereikbaar.

Er is overleg gepleegd met de verkeersadviseur van de regiopolitie, welke positief heeft geadviseerd.

BESLUITEN

Op grond van de hierboven genoemde overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot het (gedeeltelijk) afsluiten van de Bestevaer tussen de Baanbergenweg en de Ambachtsweg tussen 15.00 uur en 16.30 uur en het parkeerterrein aan de IJsselmeerstraat/Havenstraat (gedeeltelijk) af te sluiten door het tijdelijk plaatsen van de borden C1 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (1990) alsmede afzettingen gedurende de voorbereiding, de intocht van Sinterklaas en de afwikkeling ter plaatse, zoals weergegeven op de bij dit besluit horende tekening met nummer 1919C21h.

BEZWAAR

Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, hiertegen een bezwaarschrift indienen. U stuurt uw bezwaarschrift aan: het college van burgemeester en wethouders, postbus 5, 1270 AA Huizen. Zorgt u ervoor dat u uw bezwaarschrift indient binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is gepubliceerd.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat wilt zeggen dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Bij de voorzieningsrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht, kan een verzoek om een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen als u binnen de termijn van zes weken een bezwaarschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u voor het aanvragen van een voorlopige voorziening griffierecht verschuldigd bent.

Huizen, 19 september 2019

Namens burgemeester en wethouders,

J.W. Butterman

Afdelingshoofd Openbare Werken

OPENBARE BEKENDMAKINGEN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

Bekendmaking verordeningen in het Gemeenteblad Huizen

Alle verordeningen en regels worden voortaan bekendgemaakt via het Gemeenteblad Huizen. U vindt het Gemeenteblad Huizen op www.huizen.nl/bestuur/Gemeenteblad

Verkeersbesluit “Sinterklaas intocht” zaterdag 1 6 november 201 9

Wij maken in verband daarmee bekend dat de volgende wegafsluitingen plaatsvinden gedurende het evenement “Sinterklaas intocht”.

  • -

    Afsluiten parkeerterrein IJsselmeerstraat/Havenstraat en diverse wegen in het nautisch kwartier

  • -

    Afsluiten Bestevaer tussen de Baanbergenweg en de Ambachtsweg van circa 15.00 uur tot 16.30 uur.

De afsluitingen van het parkeerterrein IJsselmeerstraat/Havenstraat gelden van s ’morgens 08.00 uur tot s ’middags 16.00 uur. De afsluitingen van de Bestevaer tussen de Baanbergenweg en de Ambachtsweg gelden van s ’middags 15.00 uur tot 16.30 uur. De afsluitingen worden gerealiseerd door het plaatsen van de borden C1 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (1990) alsmede afzettingen gedurende de voorbereiding, de activiteiten en de afwikkeling.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na publicatie van dit besluit. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 5, 1270 AA te Huizen.

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, Rechtbank Midden – Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken of voorlopige voorziening, postbus 16005, 3500 DA Utrecht, kan een verzoek om een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als een bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Wegsleepregeling tijdens de “Sinterklaas intocht”

Auto’s die in het hierboven genoemde gebied staan kunnen worden weggesleept op grond van de wegsleepverordening. De wegsleepverordening wordt uitgevoerd als ‘laatste redmiddel’. Als het vanuit veiligheidsaspecten of algemeen belang noodzakelijk is om wegen of weggedeelten vrij te houden, wordt tot wegslepen overgegaan.

Uw auto weggesleept?

De politie is op de hoogte van alle voertuigen die weggesleept zijn. Dus als u uw auto niet aantreft op de plaats waar u deze geparkeerd had, neem dan contact op met de politie. In het geval dat uw auto weggesleept is, kunt u deze weer ophalen bij Bergnet Autoberging BV, Stichtseweg 2 te Blaricum. U moet natuurlijk wel kunnen aantonen dat u eigenaar, houder of gemachtigde van het voertuig bent. U tekent daarvoor het ‘Afhaalformulier voor weggesleepte Voertuigen’ en ontvangt later thuis een besluit van het college. Hierin staan de wegsleepkosten vermeld en via de bijgevoegde acceptgiro kunt u de betaling voldoen.

Is uw auto weggesleept neem dan contact op met de politie, tel. 0900-8844.

Naar boven