Ontwerp bestemmingsplan Westmade-Noord

Logo Westland

Naam : Westmade-Noord

Soort plan : Bestemmingsplan

Status : Ontwerp

Publicatiedatum : 26-09-2019

Reactietermijn : vrijdag 27 september 2019 t/m donderdag 7 november 2019

Nummer : NL.IMRO.1783.OWZWESTMADENRDobp-ON02

Artikel : 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Omschrijving

Het bestemmingsplan Westmade-Noord is een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan. Het biedt een juridisch-planologisch kader, waarbinnen de ontwikkeling van een nieuw woongebied met maximaal 500 woningen met bijbehorende groen-, water- en verkeersvoorzieningen tot stand kan komen. De omliggende bestaande woningen in het plangebied zijn specifiek bestemd.

Westmade-Noord is gelegen aan de noordwestzijde van de gemeente Westland grenzend aan de gemeente Den haag en het duinengebied. Het plangebied is gelegen tussen de Haagweg, Oorberlaan en Plaats Langeveld.

Opnieuw ter inzage

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is in overleg met de gemeente Den Haag gekozen voor één volwaardige ontsluiting (de zuidelijke) en een calamiteitenontsluiting (de noordelijke) in plaats van twee ontsluitingen met een linksaf verbod. Door de aanpassing van de ontsluiting, de ontwikkelingen rond de PAS, nieuwe inzichten in de vorm van woningaantallen en een herziening van het verkeersmodel zijn een groot deel van de rapportages aangepast (verkeersonderzoek, akoestisch onderzoek, reconstructieonderzoek, luchtonderzoek en dergelijke). Vanwege de vele aanpassingen ten aanzien van het vorige ontwerpbestemmingsplan, is omwille van de zorgvuldigheid besloten om een nieuw ontwerpbestemmingsplan ‘Westmade-Noord’ ter inzage te leggen.

Wilt u het plan bekijken?

U kunt plan en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het is ook mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Wilt u reageren op het plan? U kunt een zienswijze indienen binnen de reactietermijn. Stuur uw zienswijze naar: Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk t.a.v. de raad, cluster Beleid/Stedenbouw en Bestemmingsplannen. Het is ook mogelijk om een mondelinge zienswijze in te dienen, neem hiervoor contact op met het Omgevingscontactcentrum via 140174. Alleen als u als belanghebbende tijdig een zienswijze heeft ingediend, kunt u later beroep instellen tegen de vaststelling van het Bestemmingsplan.

Inloopavond

Tijdens de ter inzage termijn wordt op 16 oktober 2019 tussen 19:00 uur en 21:00 uur een informatieavond gegeven. De locatie van deze informatieavond is: Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom, Haagweg 33D1 te Monster.

Let op

Een reeds ingediende zienswijze op het vorige ontwerpbestemmingsplan zal gelet op de vele aanpassingen aan het nieuwe ontwerpbestemmingsplan niet meer worden behandeld. Indien u opnieuw wilt reageren op het aangepaste ontwerpbestemmingsplan kunt u een nieuwe zienswijze indienen. Indien u wilt dat uw reeds ingediende zienswijze op het oude ontwerp bestemmingsplan ‘Westmade-Noord’ ook van toepassing is op het nieuwe ontwerp bestemmingsplan ‘Westmade-Noord’ en alsnog in behandeling wordt genomen, dient u deze zienswijze opnieuw binnen de reactietermijn in te dienen.

 

Naar boven