ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (uitgebreid) en ONTWERP VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN

Logo Pekela

 

 

Burgemeester en wethouders van Pekela maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning en een verklaring van geen bedenkingen te verlenen aan:

 

Zonnepark Schoorlemmer Pekela Duurzaam B.V. voor de realisatie van fase 2 van een zonnepark op de percelen gelegen tussen Oude Pekela en het Emergobos, kadastraal bekend gemeente Pekela, sectie F, nummers 78, 127 en 128 en plaatselijk bekend Raadhuisweg (nabij 1) Oude Pekela.

 

De totale oppervlakte van het gehele beoogde zonnepark is 60 hectare. Daarnaast is 19 hectare gereserveerd voor de inpassing van het park in de omgeving. De landschappelijke inpassing moet ervoor zorgen dat de overgangen van park naar landschap zo ‘natuurlijk’ mogelijk ogen.

 

De ingediende aanvraag is voor de tweede fase van het beoogde zonnepark. De totale oppervlakte van deze locatie is 23 hectare, hiervan is 15,5 hectare gereserveerd voor de zonnepanelen en 7,5 hectare voor de inpassing van het park in de omgeving. De procedure voor de eerste fase is reeds gestart en bijna afgerond/

 

De ontwerpbeschikking, de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de bijbehorende stukken kunt u vanaf 20 september 2019 tot en met 31 oktober 2019 inzien in het gemeentehuis. U dient hiervoor een afspraak te maken. Ook is het plan digitaal in te zien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/

 

Gedurende de termijn van inzage kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Zienswijzen kunnen bij voorkeur schriftelijk en gemotiveerd worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Pekela, Postbus 20.000, 9665 ZM Oude Pekela.

 

Oude Pekela, 18 september 2019

Naar boven