Vastgesteld wijzigingsplan ‘Weerdinge, Weerdingerstraat ten noorden van 166’ en besluit vaststellen hogere grenswaarde geluid

Logo Emmen

 

W ijzigingsplan

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend dat zij op 10 september 2019 het wijzigingsplan ‘Weerdinge, Weerdingerstraat ten noorden van 166’ met planidentificatienummer ‘NL.IMRO.0114.2019016-W701’ hebben vastgesteld. Het wijzigingsplan voorziet in de realisatie van een vrijstaande woning op het perceel ten noorden van Weerdingerstraat 166 in Emmen (Weerdinge) (zaak 109410-2019).

 

B esluit vaststellen hogere grenswaarde geluid

Op de woning is de geluidsbelasting hoger dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Deze geluidsbelasting wordt veroorzaakt door wegverkeerslawaai van de Weerdingerstraat in Emmen. Het is mogelijk om voor de woning een hogere grenswaarde vast te stellen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder hebben burgemeester en wethouders van Emmen een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vastgesteld van 56 dB. (zaak 172426-2019).

 

Inzage

Van 25 september 2019 tot en met 5 november 2019 liggen het vastgestelde wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken en het besluit vaststellen hogere grenswaarde geluid voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Emmen. Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen via telefoonnummer 14 0591. Het wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken en het besluit vaststellen hogere grenswaarde geluid zijn ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Tijdens de bovengenoemde periode kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen:

  • die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp wijzigingsplan / ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde geluid;

  • die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze kenbaar te maken tegen het ontwerp wijzigingsplan / ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde geluid.

 

Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

 

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan en het besluit vaststellen hogere grenswaarde geluid treden in werking de dag na afloop van bovengenoemde termijn. Als u beroep instelt heeft dit geen schorsende werking. U kunt daarom de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State naast uw beroep verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Indien dit verzoek binnen bovengenoemde termijn is ingediend, dan treden het wijzigingsplan en het besluit vaststellen hogere grenswaarde geluid niet eerder in werking dan voordat op het verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

 

Emmen, 24 september 2019

burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven