Ontwerp-bestemmingsplan Bedrijventerrein Enter-Rijssen 2008, vierde herziening. (De Elsmoat)

Logo Wierden

 

Na de vaststelling van het eerste bestemmingsplan voor bedrijventerrein De Elsmoat (in 2009) heeft de gemeenteraad van Wierden in 2012, 2016 en 2017 drie herzieningen van het bestemmingsplan vastgesteld voor fase 1 (noordelijk deel).

De ontwikkelaars van fase 2 van het bedrijventerrein (zuidelijk deel) hebben verzocht om de wijzigingen van het bestemmingsplan in fase 1 ook door te voeren in fase 2.

Het gaat om het aanpassen van de maximale kavelgrootte, de rooilijnen op de verbeelding, de mogelijkheid om (indien nodig) een (tussen)weg aan te leggen, een bepaling ten aanzien van buitenopslag en de mogelijkheden voor (volumineuze) detailhandel afstemmen op de regels die hiervoor gelden op de andere bedrijventerreinen in de gemeente Wierden. Daarnaast wordt aan de zuidkant van fase 2 (langs de A1) de weg iets verlegd en wordt de wijzigingsbevoegdheid voor vergroting van de kavelgrootte bij verplaatsing van bestaande bedrijven in de gemeenten Wierden en Rijssen-Holten omgezet in een afwijkingsbevoegdheid. Hierdoor kan de gemeente sneller handelen op de vraag van uitbreiding of verplaatsing van bedrijven binnen de gemeenten Wierden of Rijssen-Holten.

Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien door het bestemmingsplan voor fase 2 in overeenstemming te brengen met het bestemmingsplan voor fase 1. We hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘Bedrijventerrein Enter-Rijssen 2008, vierde herziening’ (De Elsmoat).

 

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 26 september 2019 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2019000006-ON01. Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf 26 september 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

 

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven