Ontwerp-omgevingsvergunning voor het in afwijking van het bestemmingsplan wijzigen van een busbaan in een reguliere ontsluitingsweg langs Gavottestraat, Valetastraat en Distelvlinderlaan

Logo Apeldoorn

 

Burgemeester en wethouders zijn van plan om, met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 30 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, een omgevingsvergunning te verlenen voor het wijzigen van een busbaan in een reguliere ontsluitingsweg langs Gavottestraat, Valetastraat en Distelvlinderlaan en het afwijken van het bestemmingsplan Zuidbroek inclusief herzieningen, wijzigingen en uitwerkingen. Ook wordt een fietspad aangelegd, schanskorven gerealiseerd en bomen gekapt.

Op 20 december 2018 heeft de gemeenteraad besloten om voor dit project de coördinatieregeling van artikel 3:30 van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen. Dit betekent dat alle besluiten die voor dit project nodig zijn, tegelijkertijd de procedure doorlopen en gezamenlijk worden bekendgemaakt. Voor dit project zijn naast de hiervoor genoemde omgevingsvergunning ook verkeersbesluiten noodzakelijk.

Van 26 september 2019 tot en met 6 november 2019 ligt voor iedereen ter inzage het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken, te weten de aanvraag en de ontwerpen van de ruimtelijke onderbouwing de omgevingsvergunning kap van bomen en de verkeersbesluiten.

Tijdens de periode waarin het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ter inzage ligt kan iedereen daarover een zienswijze geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar burgemeester en wethouders, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerpbesluit Busbaan Zuidbroek'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met mevrouw Beulenkamp, tel. (055) 580 2455.

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt ook ter inzage bij het Omgevingsloket. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u er meer over vertellen. Bij het Omgevingsloket kunt u alleen op afspraak terecht. Informatie over het maken van een afspraak en over de locatie van het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

 

Apeldoorn, 25 september 2019

Naar boven