Ontwerpbestemmingsplan 'Waardsedijk 40'

Logo Oudewater

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oudewater maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Waardsedijk 40” met identificatienummer NL.IMRO.0589.waardsedijk40-ON01 van 25 september tot en met 5 november 2019 ter inzage ligt.

 

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het voormalig agrarisch perceel ‘Waardsedijk 40’ naar een woonperceel en een theetuin, waarbij de voormalige bedrijfsgebouwen en verhardingen met uitzondering van de bestaande onderbouw zullen worden gesloopt. Het perceel heeft een bijzondere cultuurhistorische waarde, omdat de locatie onderdeel was van de Linie van de Pleit. Het perceel wordt landschappelijk ingepast met een verwijzing naar deze cultuurhistorische functie van het hier aanwezige verdedigingswerk uit de periode van de Oude Hollandse Waterlinie.

 

Het ontwerp bestemmingsplan is vanaf 25 september 2019 te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website www.oudewater.nl. Het bestemmingsplan is tevens in te zien op het stadskantoor in Oudewater, tel. 140348.

 

Gedurende de ter inzage termijn van 6 weken is het mogelijk voor een ieder om schriftelijk een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp bestemmingsplan. De zienswijzen kunnen worden gezonden aan de gemeenteraad van de gemeente Oudewater, Postbus 100, 3420 DC Oudewater.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. van Kats

 

Oudewater, 24 september 2019

Naar boven