Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 13 september 2019, 2019-0000131085, tot wijziging van de Regeling gegevensuitwisseling onderstand BES in verband met het herstel van enkele omissies

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 37 en 40 van het Besluit onderstand BES;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling gegevensuitwisseling onderstand BES wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt ‘Besluit:’ vervangen door ‘besluit:’.

B

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid wordt als volgt gewijzigd:

a. In de aanhef wordt ‘alle gegevens en inlichtingen’ vervangen door ‘opgaven en inlichtingen’ en wordt ‘het Besluit’ vervangen door ‘het besluit’;

b. In onderdeel h wordt ‘de Minister van Justitie’ vervangen door ‘de Minister van Justitie en Veiligheid’;

c. In onderdeel l wordt na ‘de Wet studiefinanciering 2000,’ ingevoegd ‘de Wet studiefinanciering BES,’;

d. In onderdeel m wordt ‘de Wet op de kanstrajecten’ vervangen door ‘de Wet sociale kanstrajecten jongeren BES’.

2. In het tweede lid wordt ‘alle gegevens en uittreksels of afschriften van uitspraken, registers en andere stukken’ vervangen door ‘opgaven en inlichtingen’ en wordt ‘het Besluit’ vervangen door ‘het besluit’.

3. In het derde lid, onderdeel a, wordt ‘het Besluit’ vervangen door ‘het besluit’.

C

Artikel 3, eerste lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. De aanhef komt te luiden:

  • 1. De minister is bevoegd uit eigen beweging en verplicht desgevraagd uit de administratie ter zake van de uitvoering van het besluit kosteloos de gegevens te verstrekken aan:

2. Onderdeel d komt te luiden:

  • d. het college van burgemeester en wethouders voor de uitvoering van de Participatiewet, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen;

3. In onderdeel f wordt ‘de Wet op de kanstrajecten’ vervangen door ‘de Wet sociale kanstrajecten jongeren BES’.

D

In artikel 4 wordt ‘het Besluit’ vervangen door ‘het besluit’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 13 september 2019

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

TOELICHTING

Deze regeling herstelt enkele omissies in de Regeling gegevensuitwisseling onderstand BES. Er zijn geen inhoudelijke wijzigingen beoogd. Een aantal van de aanpassingen wordt hieronder nader toegelicht.

De tekst van artikel 2, eerste lid, aanhef, en tweede lid, wordt in lijn gebracht met de tekst van artikel 37 van het Besluit onderstand BES. In dat laatste artikel wordt gesproken van ‘opgaven en inlichtingen’.

Aan de opsomming in artikel 2, eerste lid, onderdeel c, wordt de Wet studiefinanciering BES toegevoegd. Deze wet was nog niet in de opsomming opgenomen. Het betreft echter een wet die evenals de Wet studiefinanciering 2000 een toereikende en passende voorliggende voorziening is als bedoeld in artikel 9 van het Besluit onderstand BES.

In artikel 2, eerste lid, onderdeel c, en artikel 3, eerste lid, onderdeel f, werd gesproken van de Wet op de kanstrajecten. Hier wordt bedoeld de Wet op de sociale kanstrajecten jongen BES.

Aangezien het reparatieregelgeving betreft treedt de regeling – in afwijking van de vaste verandermomenten – in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T. van Ark

Naar boven