Verkeersbesluit instellen verschillende verkeerstekens op parkeerterrein winkelcentrum, aan de Margrietlaan 3 in Leende

Logo Heeze-Leende

 

Besluit

Burgemeester en wethouders besluiten gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet 1994 en artikel 15 lid 1 Wegenverkeerswet 1994, tot:

 Het instellen van een parkeerverbod op vier parkeerplaatsen uitgezonderd vergunninghouder op parkeerterrein Margrietlaan 3 in Leende, door middel van plaatsing van de borden E01 met onderbord OB203p (zaterdag 8.00uur tot 17.00uur) van Bijlage 1 van het RVV 1990.

 Het instellen van een rijrichting op parkeerterrein Margrietlaan 3 door middel van pijlmarkering op de rijbaan in combinatie met de borden C02 van Bijlage 1 van het RVV 1990.

 Het aanleggen van drie algemene gehandicaptenparkeerplaats op parkeerterrein Margrietlaan 3 door middel van het plaatsen van het bord E06 (gehandicaptenparkeerplaats) van Bijlage 1 van het RVV 1990.

 

Het betreffende parkeerterrein is eigen terrein, maar openbaar en de politie adviseert

positief over dit verkeersbesluit.

 

Overwegingen en motivatie

Volgens artikel 2 van de Wegenverkeerswet zijn de belangrijkste uitgangspunten voor het instellen van de maatregelen:

 het verzekeren van de verkeersveiligheid;

 het beschermen van de weggebruikers en passagiers.

 het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

 

De eigenaar van het parkeerterrein heeft een verzoek gedaan om een viertal parkeerplaatsen in te willen zetten voor een viskraam op de zaterdagen van 8.00uur tot 17.00uur. Met de ontwikkeling van het winkelcentrum Leende zijn op het parkeerterrein het aantal parkeerplaatsen uitgebreid. Met deze uitbreiding is het mogelijk om een viertal parkeerplaatsen te reserveren op zaterdag voor een kraam. Aangezien dit niet tot parkeerproblemen gaat leiden is de ontheffing van het plaatsen hiervan inmiddels verleend.

Om te zorgen dat de parkeerplaatsen worden gereserveerd voor de kraam wordt een parkeerverbod ingesteld met inclusief tekst; dag en tijden en vergunninghouder doormiddel van het plaatsen van de borden E01 en onderbord van Bijlage 1 van het RVV 1990

 

Om de veiligheid en de toegankelijkheid van het parkeerterrein te verbeteren wordt de rijrichting met pijlen op de rijbaan aangegeven met de borden C02 van bijlage 1 van het RVV1990 .

 

Daarnaast is op het parkeerterrein rekening gehouden met bezoekers met een beperking. Hiervoor is conform de norm een drietal gehandicaptenparkeerplaatsen aangebracht door middel van de borden E06 van Bijlage 1 van het RVV 1990.

 

De borden worden geplaatst zoals aangegeven in bijgevoegde situatietekening behorend bij het verkeersbesluit.

 

Bezwaarclausule

Ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar.

Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

U kunt ook digitaal het verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

 

5 september 2019

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HEEZE-LEENDE,

namens dezen

J.W.A van der Heijden

Afdelingsmanager Ruimtelijk Domein

Naar boven