Tijdelijk Verkeersbesluit instellen omleiding in Leende in het kader van wegwerkzaamheden Oostrikkerstraat / Langstraat

Logo Heeze-Leende

 

Besluit

Burgemeester en wethouders besluiten gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet 1994 en artikel 15 lid 1 Wegenverkeerswet 1994, tot:

 Het instellen van een wegomleiding voor doorgaand verkeer van oktober 2019 tot april 2020.

 Het instellen van een gefaseerde geslotenverklaring in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee met plaatselijke verwijzing in de Dorpstraat / Oostrikkerstraat / Langstraat in bepaalde fasen van de werkzaamheden van oktober 2019 tot april 2020;

 

De betreffende wegen zijn in beheer van de gemeente Heeze-Leende. De politie adviseert positief over dit verkeersbesluit.

 

Overwegingen en motivatie

 

Volgens artikel 2 van de Wegenverkeerswet zijn de belangrijkste uitgangspunten voor het instellen van de maatregelen:

 het verzekeren van de verkeersveiligheid;

 het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

 

Motivatie:

Om de werkzaamheden uit te voeren aan de Oostrikkerstraat / Langstraat is het noodzakelijk om van oktober 2019 tot april 2020 de / Oostrikkerstraat / Langstraat tussen de Dorpstraat en Leenderweg een omleidingsroute in te stellen voor doorgaand verkeer. In bepaalde fases van de werkzaamheden wordt een geslotenverklaring in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee ingesteld.

Hierdoor zal doorgaand verkeer omgeleid worden tussen Leende en Heeze via Dorpstraat Zuid / Zevenhuizen / Molenschut / Oostrikkerdijk richting Sterksel naar Heeze.

In een bepaalde fase van de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via het Heike. Omdat dit een smalle weg is, is bij een hogere intensiteit éénrichtingsverkeer nodig om de veiligheid op de weg te waarborgen tijdens de werkzaamheden.

Niet is gebleken dat belanghebbenden door het te nemen verkeersbesluit onevenredig worden benadeeld. Er is voor het doorgaand verkeer een goede omleidingsroute mogelijk en voor bestemmingsverkeer in het afgesloten gebied is voorzien in maatwerk om de bereikbaarheid te waarborgen. Het verkeersbesluit vervalt na het in gebruik nemen van de weg.

 

De borden voor de omleidingsroute voor doorgaand verkeer worden geplaatst op de route zoals aangegeven in bijgevoegde situatietekening 1 (kenmerk R05) behorend bij het verkeersbesluit. De geslotenverklaring binnen het werkgebied wordt gefaseerd aangebracht en betreft maatwerk. De fasering van de werkzaamheden is aangegeven op situatietekening 2 (kenmerk R03).

 

Bezwaarclausule

Ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar.

Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

U kunt ook digitaal het verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

 

19 september 2019

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HEEZE-LEENDE,

namens dezen

J.W.A van der Heijden

Afdelingsmanager Ruimtelijk Domein

Naar boven