Vooraankondiging paraplubestemmingsplan Planregels Wonen

Logo Bunschoten

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten kennis van het feit dat zij een paraplubestemmingsplan voorbereiden genaamd “Planregels Wonen”.

Dit bestemmingsplan is een vervolg op het genomen voorbereidingsbesluit dat is genomen naar aanleiding van recente rechtspraak waaruit bleek dat in een groot aantal bestemmingsplannen op dit moment juridisch niet afdoende is gereguleerd hoeveel afzonderlijke mensen, buiten het verband van een huishouden, in een woning mogen wonen. Daarnaast wordt de afwijkingsbevoegdheid in de plannen aangepast welke het onder voorwaarden mogelijk maakt om met meer dan vier personen, buiten het verband van een huishouden, in een woning te wonen.

Dit paraplubestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente en hangt als het ware als een paraplu over de andere bestemmingsplannen heen. Het betreft een partiele herziening. Dit betekent dat de overige bouw- en gebruiksregelgeving die in de huidige bestemmingsplannen is opgenomen van kracht blijft.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro melden wij hier dat op dit moment géén gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

In het kader van de inspraak zal het voorontwerpbestemmingsplan op korte termijn gedurende zes weken ter inzage worden gelegd. Dit zal in een afzonderlijk bericht bekend worden gemaakt. Pas op dat moment is het mogelijk om eventuele zienswijzen in te dienen.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het team omgevingsontwikkeling.

Bunschoten, 18 september 2019

Naar boven