Bekendmaking Wet ruimtelijke ordening Ontwerpbestemmingsplan “Actualisatieplan Kommen Berlicum en Middelrode”

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat conform art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende ter inzage wordt gelegd:

  • Ontwerpbestemmingsplan “Actualisatieplan Kommen Berlicum en Middelrode”

 

Ontwerpbestemmingsplan “Actualisatieplan Kommen Berlicum en Middelrode”

Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan “Actualisatieplan Kommen Berlicum en Middelrode” betreft een conserverend bestemmingsplan en heeft een beheersmatig karakter. Het plangebied omvat de dorpskernen Berlicum en Middelrode met uitzondering van het centrumgebied van Berlicum.

Het bestemmingsplan betreft de actualisering van de vigerende bestemmingsplannen voor deze kernen en geeft een planologisch/juridische regeling voor het plangebied. Daarnaast is er voor een aantal locaties een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

 

Bij grote actualisatieplannen is er altijd sprake van harmonisering en veelal verruiming van regels en mogelijkheden. Dit zelfs binnen bestemmingen die veelal hetzelfde blijven. Het is dan ook voor een ieder verstandig om gebruik te gaan maken van de geboden inzagemogelijkheden (o.a. thuis via het internet) om zelf het bestemmingsplan te bekijken of men op enigerlei wijze belang heeft bij het betreffende ontwerpbestemmingsplan.

 

Exploitatieplan

Voor het voorliggende bestemmingsplan is het opstellen van een exploitatieplan niet van toepassing, omdat het bestemmingsplan conserverend van aard is en er geen exploitaties aan de orde zijn.

 

Milieueffectrapportage (Mer)

Voor het voorliggende bestemmingsplan is het opstellen van een Mer niet van toepassing, omdat het bestemmingsplan conserverend van aard.

 

Als ondergrond voor het bestemmingsplan is als topografische ondergrond de gecombineerde BGT – DKK 2016 (Basis Grootschalige Topografie/Digitale kadastrale Kaart) gebruikt.

 

Inzagetermijn en procedure

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van vrijdag 20 september 2019 tot en met donderdag 31 oktober 2019 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de reguliere openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie, tel. (073) 553 1111.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer) raadplegen en downloaden via de website www.ruimtelijkeplannen.nl . De directe link/weblocatie van het plan is:

 

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0845.BP2018BRLCMDLR-ON01

 

Zienswijzen

Binnen de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend.

 

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel, postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Een mondelinge zienswijze kunt u op afspraak geven. Voor informatie over een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar het telefoonnummer (073) 553 1150.

 

Meer informatie

Mocht u na het inzien van de plannen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer P. van Boxtel van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer: (073) 553 16 17 of via het emailadres P.v.Boxtel@sint-michielsgestel.nl.

 

Bij afwezigheid van de heer P. van Boxtel kunt u contact opnemen met de Frontoffice van de gemeente, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 553 11 50 of via het emailadres: gemeente@sint-michielsgestel.nl

 

Adviserende instanties

Het plan wordt tevens voorgelegd aan de Provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

19 september 2019

Naar boven