Kennisgeving omgevingsvergunning voor het oprichten van een woontoren (133 meter) voorzien van circa 312 appartementen met een 2-laagse ondergrondse parkeergarage en commerciële ruimten in de plint op de locatie aan de Haaksbergweg 3 te Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend:

  • dat zij met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub a onderdeel 3 van de Wabo  een omgevingsvergunning heeft verleend voor voor het oprichten van een woontoren (133 meter) voorzien van circa 312 appartementen met een 2-laagse ondergrondse parkeergarage en commerciële ruimten in de plint op de locatie aan de Haaksbergweg 3 te Amsterdam (OLOnr 3764937), daarbij is besloten geen exploitatieplan ex artikel 6.12, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening vast te stellen.

De vergunning ziet op het bouwen van een bouwwerk (art. 2.1, lid 1, sub a Wabo) en het gebruiken van gronden/bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (art. 2.1, lid 1, sub c Wabo).

Wijzigingen

Voormelde omgevingsvergunning is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de relevante paragraaf in de omgevingsvergunning alsook de bij het besluit behorende bijlage Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp omgevingsvergunning Dreeftoren'.

Het besluit omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 19 september  2019 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150

Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

Een digitale versie van de omgevingsvergunning is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek daarbij op NL.IMRO.0363.T1904PBSTD-VG01).

Tegen de omgevingsvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

 Crisis- en herstelwet van toepassing

Op het besluit  is afdeling 6 van hoofdstuk 2 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Het indienen van een zogenaamde pro-forma beroepschrift is dus niet mogelijk.

 

Amsterdam, 18 september 2019

Naar boven