Regeling van de Minister voor Medische Zorg en Sport van 13 september 2019, kenmerk 1575337-194705-S, houdende wijziging van de Regeling specifieke uitkering stimulering sport in verband met verhoging van het uitkeringsplafond

De Minister voor Medische Zorg en Sport,

Gelet op artikel 3 en 5 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling specifieke uitkering stimulering sport wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘€ 152.000.000’ vervangen door ‘€ 185.000.000’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 18 september 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins

TOELICHTING

De onderhavige regeling strekt tot wijziging van de Regeling specifieke uitkering stimulering sport (hierna: de Regeling).

Uit de analyse van de aanvragen van gemeenten voor de Regeling is gebleken dat een hogere tegemoetkoming voor gemeenten passend is. Deze hogere tegemoetkoming bestaat uit drie onderdelen.

Na verduidelijking van de plek van sportbedrijven in de gemeentelijke aanvraag voor de Regeling, heeft een aantal sportbedrijven haar aanvragen voor de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties ingetrokken. Zij hebben de gemaakte kosten, in samenspraak met de gemeenten waar zij de activiteiten uitvoeren, in de aanvraag van de betreffende gemeente voor onderhavige Regeling op laten nemen. Hiermee is een totaal bedrag van € 7 mln. gemoeid. Dit bedrag komt dan ook ten bate van het beschikbare budget voor de Regeling.

Ook is er een extra tegemoetkoming voor de gemeenten bepaald op basis van structurele en sectorspecifieke prijsstijgingen van de kosten die gemeenten in aanmerking kunnen laten komen voor tegemoetkoming via de Regeling. Deze extra tegemoetkoming kent een hoogte van respectievelijk € 4 mln. en € 22 mln.

Hiermee komt het uitkeringsplafond van de Regeling voor 2019 op € 185.000.000.

De Minister voor Medische Zorg, B.J. Bruins

Naar boven