Verkeersbesluit   Onderwerp: Acaciastraat (Goor): Instellen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats Kenmerk: 745124 Datum: 12 september 2019 Bijlage(n):1      

Logo Hof van Twente

Aanleiding

Er is een verzoek ingediend om een bestaande parkeerplaats aan te wijzen tot een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan de Acaciastraat tegenover nummer 11 voor een bewoner in deze straat.

Juridische achtergrond

In artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 is bepaald dat het plaatsen en/of verwijderen van verkeerstekens en onderborden, waardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd moet worden vastgesteld in een verkeersbesluit.

Een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing en/of verwijdering van de verkeerstekens die worden genoemd in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

De weg waarover in dit besluit wordt besloten, is in beheer bij de gemeente Hof van Twente.

Overwegingen

Beschrijving van het gebied, weg of straat

De Acaciastraat is gelegen binnen de bebouwde kom van Goor. Deze weg is gecategoriseerd als erftoegangsweg.

Beschrijving van de functie of het beoogd functioneren

De wegen in de kern van Goor zijn gecategoriseerd als erftoegangsweg. Dit betekent dat hier de woon-/verblijfsfunctie centraal staat. Hierbij moet ook worden voorzien in de parkeerbehoefte van deze functie.

Criteria voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats

De aanvrager voldoet aan de criteria zoals beschreven in de “beleidsregel gehandicaptenparkeerplaats”. Zodra de aanvrager niet meer voldoet aan de bovengenoemde criteria zal de gereserveerde parkeerplaats worden opgeheven.

Gewenste locatie gehandicaptenparkeerplaats

Gezien het bovenstaande is het wenselijk om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken (80-ZFF-5) in te stellen tegenover Acaciastraat 11 (Goor). In de bijlage is de situering van de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats weergegeven.

Algemene overwegingen

Dit verkeersbesluit wordt genomen vanuit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (artikel 2, lid 1, onder c van de Wegenverkeersweg 1994).

Adviezen

Op grond van artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Door de verkeersadviseur is een positief advies gegeven over het verkeersbesluit.

Besluit

1 een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te stellen tegenover Acaciastraat 11 (Goor), door het plaatsen van de borden E06 en OB309 (kenteken: 80-ZFF-5), overeenkomstig bijlage 1 van het RVV 1990;

2 een afschrift van dit besluit te zenden aan de betreffende wijkbeheerder van de afdeling Leefomgeving en de politie Hof van Twente.

Publicatie

Dit besluit wordt op de gebruikelijke wijze gepubliceerd in het huis-aan-huisblad het Hofweekblad. 

Bezwaar

Binnen zes weken nadat dit besluit bekend is gemaakt, kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht schriftelijk bezwaar maken bij de het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB te Goor. 

Goor, 12 september 2019

namens Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, 

 J.B.H. Meijer

Allround medewerker Verkeer en vervoer

Naar boven