BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN BEEK:

Logo Beek

Onderwerp: Verkeersbesluit inzake aanpassen venstertijd parkeerschijfzone Elsstraat, Markt en Burgemeester Janssenstraat.

 

 

 

gelet op het bepaalde in de artikelen 15 en 18, 1e lid onder d van de Wegenverkeerswet 1994;

 

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

dat er in de Elsstraat, Markt en Burgemeester Janssenstraat te Beek een parkeerschijfzone is ingesteld;

dat deze parkeerschijfzone noodzakelijk is om het kort parkeren te stimuleren en een betere bereikbaarheid van het centrum te creëren voor het winkelend publiek;

dat de venstertijd in deze parkeerschijfzone niet eenduidig is;

dat er over bovenstaande situatie gesproken is met zowel bewoners, ondernemers en bezoekers;

dat onder zowel bewoners, ondernemers en bezoekers draagvlak is om de venstertijden van genoemde parkeerschijfzone aan te passen;

dat met aanpassen bedoeld wordt de maximale parkeerduur eenduidig terug te brengen naar 2 uur;

dat de huidige locatie van de parkeerschijfzone blijft gehandhaafd;

dat de Elsstraat, Markt, en Burgemeester Janssenstraat bij de gemeente in beheer en onderhoud zijn;

dat deze maatregel strekt tot het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast en hinder, als bedoeld in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994;

dat overleg heeft op 26 augustus 2019 plaatsgevonden met de Taakveldhouder Verkeer, politie Basisteam Westelijke Mijnstreek.

 

BESLUIT

Door middel van het aanpassen van de onderborden nieuwe venstertijden van de parkeerschijfzone in te stellen, te weten maandag tot en met zaterdag van 9:00u tot 18:00u met een maximale parkeertijd van 2 uur.

 

Beek, 18 september 2019

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN BEEK

namens dezen,

 

 

Claudia Mulders

Afdelingshoofd Ruimte

 

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Publicatie

De bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van het BABW, op 19 september 2019 in de Staatscourant. Daarnaast ligt het verkeersbesluit gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij de receptie.

 

Bezwaar

Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, ingaande de dag nadat het besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten: naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de gronden voor het bezwaar. Zo mogelijk dient een afschrift van het besluit waartegen het bezwaar zich richt, te worden bijgevoegd.

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Beek, postbus 20, 6190 AA Beek.

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift bij de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven