Kennisgeving ontwerp-Netverklaring 2021, ProRail

ProRail geeft jaarlijks een netverklaring uit, zoals bepaald in artikel 58 van de Spoorwegwet. De Netverklaring 2021 is momenteel in voorbereiding. ProRail wil daarbij graag gebruikmaken van de inbreng van belanghebbenden.

De Netverklaring bevat informatie over de aard van de hoofdspoorweginfrastructuur die door ProRail wordt beheerd. Daarnaast vermeldt de Netverklaring de voorwaarden voor toegang tot en het gebruik van deze hoofdspoorweginfrastructuur door spoorwegondernemingen, alsmede de criteria en voorschriften voor de capaciteitsverdeling, het volledige dienstenaanbod van ProRail en de voor het gebruik verschuldigde vergoedingen.

De ontwerp-Netverklaring 2021 en bijbehorende documenten zijn op te vragen bij ProRail via het mailadres netverklaring@prorail.nl. Belanghebbenden die een bijdrage willen leveren aan de totstandkoming van de Netverklaring 2021 kunnen tot en met 11 oktober 2019 contact opnemen met de afdeling Accountmanagement van ProRail Capaciteitsmanagement, Postbus 2038, 3500 GA Utrecht. U kunt ook een e-mail sturen naar netverklaring@prorail.nl.

Utrecht, september 2019

ProRail B.V.

Naar boven