Convenant Sierteelt

In het advies ‘IMVO-convenanten’ bepleit de SER dat sectoren en bedrijven het initiatief nemen om convenanten over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen te sluiten met de overheid, vakbonden en maatschappelijke organisaties teneinde internationale ketens te verduurzamen. Het kabinet heeft dit advies onderschreven.

Op 2 juli 2019 is door bedrijven in de sierteeltsector, de overheid, een vakbond en een NGO een convenant getekend. In dit convenant zijn afspraken gemaakt over meer verantwoorde internationale productie en handel van siergewassen. Daarbij is er speciale aandacht voor de volgende thema’s: leefbaar loon, vrouwenrechten, gezondheid en veiligheid bij blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen, landrechten, klimaatverandering, watergebruik en milieu-impact van gebruik van beschermingsmiddelen.

Het IMVO Convenant Sierteeltsector is ondertekend door: Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit – Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking – AFRI FLORA – Albert Heijn – Dümmen Orange – Dutch Flower Group – Fleura Metz – Floratradeconsult – Royal Lemkes – Waterdrinker – HIVOS – FNV – Royal FloraHolland – Glastuinbouw Nederland – Tuinbranche Nederland – Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducte. Steunbetuigers zijn: Chrysal – Koppert – Max Havelaar – Stichting MPS – Stichting Natuur en Milieu. Het convenant heeft een looptijd van 3 jaar.

Voor meer informatie zie: www.imvoconvenanten.nl

Voor de volledige tekst zie: https://www.imvoconvenanten.nl/sierteeltsector?sc_lang=nl

De totstandkoming van de convenanten is gefaciliteerd door de SER: info@ser.nl.

De implementatiefase wordt gefaciliteerd door IDH, the sustainable trade initiative:office@idhtrade.org

Naar boven