Vastgesteld 'Eerste wijzigingsplan PIP Waterberging en Natuur Zuidelijk Westerkwartier' ter inzage

Logo Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben op 22 januari 2019 het ontwerp van het 'Eerste wijzigingsplan PIP Waterberging en Natuur Zuidelijk Westerkwartier' vastgesteld.

Inhoud

In het Zuidelijk Westerkwartier vindt een gebiedsontwikkeling plaats waarbij drie waterbergingsgebieden worden ingericht, gecombineerd met inrichting van het Natuur Netwerk Nederland (NNN) in de gemeente Westerkwartier.

 

Het wijzigingsplan is van toepassing op enkele percelen in het deelgebied 'polder de Dijken', in verband met een kavelruil tussen verschillende partijen in het gebied.

Terinzagelegging

Het ontwerp-wijzigingsplan kan op werkdagen tijdens kantooruren worden ingezien bij:

 

  • 1.

    De gemeentehuizen te Leek en Marum;

  • 2.

    De provincie Groningen, Sint Jansstraat 4 in Groningen.

     

Het wijzigingsplan is ook te bekijken op www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.9920.WPwaterbergingZWK-ON01

Indienen zienswijzen

Vanaf 30 januari tot en met 12 maart 2019 kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp van het 'Eerste wijzigingsplan PIP Waterberging en Natuur Zuidelijk Westerkwartier' naar voren brengen bij de provincie Groningen. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan Gedeputeerde Staten en mailen naar info@provinciegroningen.nl of sturen naar de provincie Groningen t.a.v. afdeling LGW, Postbus 610, 9700 AP Groningen onder vermelding van "zienswijze wijzigingsplan PIP ZWK". Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met het secretariaat van de afdeling LGW, telefoon 050-3164543.

Informatie

Voor nadere informatie kun u zich wenden tot de afdeling Landelijk Gebied en Water van de provincie Groningen via telefoonnummer 050-316 45 43.

Naar boven