Ontwerp besluit tot vaststelling Hogere grenswaarden ingevolge artikel 110a van de Wet Geluidhinder

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee hebben het voornemen om, in verband met een voorgenomen realisatie van 3 woningen in een plangebied aan de Stationsweg te Oude-Tonge, hogere grenswaarden vast te stellen.

Onderwerp

In samenspraak met de initiatiefnemer heeft de gemeente Goeree-Overflakkee een Bestemmingsplan in voorbereiding voor locatie Stationsweg ongenummerd te Oude-Tonge. Ter plekke worden er 3 grondgebonden woningen gerealiseerd. Voor deze woningen dient een ontheffing hogere grenswaarde te worden verleend als bedoeld in artikel 83, lid 5 van de Wet geluidhinder.

 

De aanvraag betreft:

Het verzoek om vaststelling hogere grenswaarden voor de percelen kadastraal bekend als gemeente Oostflakkee sectie C nummer 5530;

 

Overwegingen ten aanzien van het verzoek

Ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder zijn wij bevoegd tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting.

 

Voor het plangebied ‘Stationsweg ongenummerd Oude-Tonge’ geldt ingevolge van artikel 83 van de Wet geluidhinder een voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Het project betreft een woongebied met een maximale grenswaarde van 63 dB.

 

Het plangebied ‘Stationsweg ongenummerd Oude-Tonge’ bevindt zich binnen de zone van de Stationsweg en Provinciale weg te Oude-Tonge. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt als gevolg van het verkeer over de Stationsweg en Provinciale weg overschreden. De geluidsbelastingen bepaald op basis van de afstand zoals opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan en het akoestisch onderzoek uitgevoerd door M-tech. Bron- en overdrachtsmaatregelen zijn niet kosteneffectief en redelijk. Geluidsschermen of geluidswallen zijn vanuit stedenbouwkundig oogpunt niet wenselijk.

 

 

Naast het feit dat ontheffing wordt verleend voor wegverkeerslawaai ten gevolge van de Stationsweg en Provincialeweg dienen de verblijfsruimten in de woningen die dit betreffen, te voldoen aan het vereiste binnenniveau genoemd in de artikelen 3.1 en 3.2 van het Bouwbesluit.

 

 

Inzage

De stukken van het ontwerp besluit kunt u vanaf 30 januari 2019 tot en met 12 maart 2019 inzien op het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45, Middelharnis. Binnen deze termijn kunt u zienswijzen indienen. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het Besluit tot hogere geluidswaarden ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer S. Koppenaal van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven