Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning '1e herziening HOA – Develpark, Munnikensteeg 50' (nieuwbouw crematorium)

Logo Zwijndrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan '1e herziening HOA – Develpark, Munnikensteeg 50' en de ontwerp-omgevingsvergunning met ingang van 12 september 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een crematorium mogelijk nabij de aula op de algemene begraafplaats Munnikensteeg (Munnikensteeg 50, Zwijndrecht).

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen van donderdag 12 september 2019 tot en met woensdag 23 oktober 2019 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning zijn ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (tabblad inwoners -> bestemmingsplannen) en daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (klik op 'plannen zoeken' en voer vervolgens het volgende planidentificatienummer in: NL.IMRO.0642.BP17munnikenstg50-2001.

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij de gemeenteraad zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren brengen onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan Munnikensteeg 50' en/of 'zienswijze ontwerp-omgevingsvergunning Munnikensteeg 50' op de volgende wijze:

  • 1.

    schriftelijk (adres: gemeente Zwijndrecht, postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht),

  • 2.

    per e-mail (e-mailadres: gemeente@zwijndrecht.nl),

  • 3.

    mondeling, na afspraak met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoon 14 078).

 

Toepassen Coördinatieverordening

Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders op 10 september 2019 besloten om voor dit project de Coördinatieverordening Zwijndrecht toe passen. Door het toepassen van de Coördinatieverordening Zwijndrecht is het mogelijk om de procedure voor het herzien van het bestemmingsplan en de procedure voor het verlenen van de omgevingsvergunning gelijktijdig te laten doorlopen. Doordat de procedures gecoördineerd worden, is er één gelegenheid tot het indienen van zienswijzen en staat één keer beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het toepassen van de coördinatieverordening levert tijdwinst op, omdat de verschillende procedures nu tegelijkertijd kunnen plaats vinden en er maar één rechtsgang mogelijk is. Tegen de toepassing van dit coördinatiebesluit staat geen bezwaar en beroep open.

 

Burgemeester en Wethouders van Zwijndrecht, 11 september 2019

Naar boven