Ontwerp bestemmingsplan ‘Multifunctionele Accommodatie, Zwammerdam’

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Multifunctionele Accommodatie, Zwammerdam’ ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 12 september tot en met 23 oktober 2019 (gedurende een periode van zes weken) voor een ieder ter inzage ligt.

Aanleiding en doel

In 2016 heeft de gemeenteraad financiële middelen beschikbaar gesteld voor de bouw van een Multifunctionele Accommodatie (hierna MFA) aan de Spoorlaan in Zwammerdam. De MFA bestaat uit een dorpshuis in combinatie met nieuwbouw van de Oranje Nassauschool, een gymzaal, kinderopvang en de brandweer naast het clubhuis van voetbalvereniging Zwammerdam. De komst van een nieuwe MFA biedt veel kansen en mogelijkheden voor het hele dorp. Grenzen tussen gebruikers vervagen waardoor meer eenheid, samenwerking en betrokkenheid kan ontstaan. Een nieuw gebouw biedt verder de mogelijkheid om het gezamenlijk gebruik te optimaliseren en de kosten voor onderhoud en energie te beperken. Om de voorgenomen ontwikkeling mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan ‘Limes’ worden herzien. Daartoe wordt een bestemmingsplan ‘Multifunctionele Accommodatie Zwammerdam’ opgesteld.

Wanneer en waar kunt u het plan analoog en digitaal inzien?

  • Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u gedurende de voornoemde termijn van terinzagelegging inzien bij de Informatiebalie van het gemeentehuis Alpen aan de Rijn. Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden zie www.alphenaandenrijn.nl);

  • U kunt het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken ook digitaal inzien via de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.ZDmfazwammerdam-ON01;

  • Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Hoe kunt u reageren?

Binnen voornoemde termijn van tervisielegging kan een ieder digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan ‘Multifunctionele Accommodatie, Zwammerdam’ gaat met zaaknummer 245486. Meer informatie over het digitaal indienen van zienswijzen kunt u vinden op https://www.alphenaandenrijn.nl/Bestuur_organisatie/Contact/Invloed_bezwaar_klachten/Zienswijze_ontwerpbestemmingsplan_indienen.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan ‘Multifunctionele Accommodatie, Zwammerdam’ gaat met zaaknummer 245486.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimte van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 11 september 2019

Naar boven