Voorbereidingsbesluit "zorgwoningen"

Logo Kampen

De gemeenteraad van Kampen heeft op 5 september 2019 een voorbereidingsbesluit genomen voor het gehele grondgebied van Kampen met betrekking tot zorgwoningen. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag van bekendmaking en geldt voor de periode van één jaar.

Doel

Het voorbereidingsbesluit geeft aan dat de gemeenteraad een wijziging van bestemmingsplannen in voorbereiding heeft dat er op ziet dat het wonen in een zorgwoning niet (meer) bij recht toe staat. Onder zorgwoning wordt verstaan een woning die gekoppeld is aan een zorgfunctie ten behoeve van de bewoner(s) met een geïndiceerde zorgbehoefte. Op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht dienen omgevingsvergunningen die hierin voorzien te worden aangehouden. De gemeenteraad heeft in het besluit tevens bepaald dat het verboden is het gebruik van gronden en bouwwerken die in gebruik zijn ten behoeve van bewoning door bewoners zonder geïndiceerde zorgbehoefte te wijzigen in een zorgwoning.

Inzage

U kunt het voorbereidingsbesluit inzien van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis (Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen). Buiten deze tijden alleen op afspraak. Het plan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991283-VB01. Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Naar boven