Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten artikel 5 Wvg

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad op 5 september 2019 heeft besloten om op grond van artikel 2 en 5 van de Wvg, percelen en perceelsgedeelten aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De bewuste gronden zijn gelegen ten noordwesten van de Waterlandlaan, tussen de spoorlijn, de Purmerweg, de Zeevangstraat, de Ilpendamstraat en de Katwoudestraat. Aan de aangewezen gronden wordt de bestemming transformatiegebied wonen toegedacht.

Inwerkingtreding: Het besluit van de raad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant van 6 september 2019, te weten op 7 september 2019. Het besluit geldt voor een periode van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld.

Ter inzage: Het raadsbesluit d.d. 5 september 2019 ligt samen met de bijbehorende stukken,  het raadsvoorstel, het kadastrale overzicht en de lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de gerechtigden en overige relevante gegevens, met ingang van 9 september 2019 voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis van Purmerend aan de Purmersteenweg 42 te Purmerend. U kunt de stukken hier tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis inzien.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, bezwaar maken tegen het raadsbesluit door een bezwaarschrift te richten aan de raad van de gemeente Purmerend, postbus 15, 1440 AA te Purmerend.

De indieners van een bezwaarschrift hebben de mogelijkheid om -wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten- een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland (bestuursrechter) te Haarlem.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat een eigenaar van of een beperkt gerechtigde tot een aangewezen perceel(sgedeelte), wanneer deze de grond of het beperkt recht wenst te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Purmerend, de heer A. Ordeman, Team Ontwikkeling, telefoon 0299-452140.

 

Purmerend, 6 september 2019

Naar boven