Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, Pierestraat te Rucphen

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, Pierestraat te Rucphen’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan heeft tot doel de realisatie van 7 woningen, waarvan 6 ruimte voor ruimtewoningen, aan de Pierestraat te Rucphen mogelijk te maken.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, met de hierbij behorende stukken, zal met ingang van 31 januari 2019 gedurende een termijn van zes weken tijdens openingstijden ter inzage liggen op het gemeentehuis, Binnentuin 1 te Rucphen. Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0840.9000B0012-ON01.

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het indienen van een mondelinge zienswijze is uitsluitend mogelijk na het maken van een afspraak met de afdeling Ruimte en Openbare Werken, telefoon 0165-349500.

Anterieure overeenkomst

Tot slot maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeente een anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 van de Wro heeft gesloten met de ontwikkelaar van het plangebied. In deze overeenkomst  is de verdeling van (plan)kosten en planschade vastgelegd. Een zakelijke beschrijving van deze overeenkomst ligt, op grond van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening, ter inzage op het gemeentehuis.

Vooruitblik procedure

Na de zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Hierna kan nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven