Verkeersbesluit

Logo Heerenveen

(artikel 18 lid 1 onder d Wegenverkeerswet)

Onderwerp: tijdelijk gesloten verklaring in verband met het organiseren van het Flaijelfeest

Burgemeester en wethouders van Heerenveen;

overwegende, dat het flaeijelfeest op 26 september tot en met 29 september 2019op de locatie Buitenweg 16A te Nieuwehorne wordt georganiseerd;

dat het noodzakelijk is om:

Op zaterdag 28 september 2019 tussen 6.00 en 16.00 uur, of zoveel eerder of later als terzake noodzakelijk wordt geacht, de volgende wegen in beide richtingen gesloten te verklaren voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.

Nieuwehorne: gedeelte Buitenweg tussen de Elzen en Buitenweg 4

Op zaterdag 21 september 2019 tot 4 oktober 2019 of zoveel eerder of later als terzake noodzakelijk wordt geacht, de volgende wegen in beide richtingen gesloten te verklaren voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.

Nieuwehorne: zandpad naast Schoterlandseweg nummer 10

Op zaterdag 28 september 2019 van 06.00 uur tot 16.00 uur of zoveel eerder of later als noodzakelijk wordt geacht een parkeerverbod in te stellen voor de volgende wegen.

  • Nieuwehorne: gedeelte Buitenweg tussen de Pastorielaan en de Elzen en het gedeelte tussen Buitenweg 4 en de Houtwallen.

  • Katlijk: gedeelte Houtlaan tussen de Schoterlandseweg en de W.A. Nijenhuisweg

Vanaf zaterdag 21 september van 06.00 uur tot zondag 7 oktober, 00.00 uur, of zoveel eerder of later als terzake noodzakelijk wordt geacht een stopverbod én een parkeerverbod in te stellen voor de volgende wegen.

  • Nieuwehorne: gedeelte (onverharde) Buitenweg 6 tot en met 16

  • Nieuwehorne: gedeelte Buitenweg vanaf nummer 16 tot aan de Elzen

dat ter waarborging van de veiligheid van de bezoekers van het evenement het noodzakelijk is om deze wegen af te sluiten voor verkeer en/of een stopverbod en parkeerverbod in stellen;

dat er op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

dat op grond van artikel 18, eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 het college van burgemeester en wethouders bevoegd is tot het nemen van verkeersbesluiten zoals aangegeven in artikel 15 van die wet wanneer het wegen betreft in beheer van de gemeente;

dat bedoelde wegen gelegen zijn binnen de gemeente Heerenveen en bij de gemeente Heerenveen in beheer zijn;

dat overleg met de afdeling Integraal beheer openbare ruimte en politie heeft plaatsgevonden;

dat in het onderstaande besluit de verkeerstekens zullen worden benoemd conform artikel 96 van het Reglement Verkeersregelaars en Verkeerstekens 1990 (RVV);

b e s l u i t e n :

onderstaande wegen op zaterdag 28 september 2019 van 06.00 uur tot 16.00 uur of zoveel eerder of later als noodzakelijk wordt geacht tijdelijk gesloten te verklaren voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee, door plaatsing van borden conform model C1 van bijlage I van het RVV 1990:

Nieuwehorne : gedeelte Buitenweg tussen de Elzen en Buitenweg 4

onderstaande wegen op zaterdag 21 september tot 4 oktober 2019 of zoveel eerder of later als noodzakelijk wordt geacht tijdelijk gesloten te verklaren voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee, door plaatsing van borden conform model C1 van bijlage I van het RVV 1990:

Nieuwehorne : zandpad naast Schoterlandseweg nummer 10

Op onderstaande wegen op zaterdag 28 september 2019 van 06:00 uur tot 16:00 uur of zoveel eerder of later als noodzakelijk wordt geacht tijdelijk een parkeerverbod in te stellen, door plaatsing van borden conform model E1zb en E1zbe in bijlage I van het RVV 1990:

Nieuwehorne: gedeelte Buitenweg tussen de Pastorielaan en de Elzen en het gedeelte tussen Buitenweg 4 en de Houtwallen.

Op onderstaande wegen door plaatsing van borden conform model E1 van de bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 een parkeerverbod in te stellen voor de volgende wegen:

Katlijk : gedeelte Houtlaan tussen de Schoterlandseweg en de W.A. Nijenhuisweg

Vanaf zaterdag 21 september van 06.00 uur tot zondag 7 oktober, 00.00 uur, of zoveel eerder of later als terzake noodzakelijk wordt geacht, door plaatsing van borden conform model E2 en E3 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 een stopverbod én een parkeerverbod in te stellen voor de volgende wegen:

Nieuwehorne: gedeelte (onverharde) Buitenweg 6 tot en met 16

Nieuwehorne: gedeelte Buitenweg vanaf nummer 16 tot aan de Elzen

Heerenveen, 2 september 2019

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Heerenveen,

namens dit college

Afdelingshoofd vergunningen,

S.Talstra

Bent u het niet eens met dit besluit ?

Bel eerst (14 0513). Misschien is het op te lossen.

Bent u het er nog steeds niet mee eens? U kunt dan binnen 6 weken na verzenddatum bezwaar maken. Dat kan op twee manieren:

Online:

Dit doet u via www.heerenveen.nl. U heeft daarvoor uw DigiD nodig.

Per post:

Stuur het bezwaarschrift naar de gemeente Heerenveen. Het adres is: Postbus 15000, 8440 GA Heerenveen.

Zet in uw bezwaar in elk geval:

  • uw naam en adres;

  • de datum van het bezwaarschrift;

  • een omschrijving van het besluit;

  • de reden waarom u het niet eens bent;

  • uw telefoonnummer;

  • uw handtekening.

Let op dat u op tijd bezwaar maakt. Hiermee voorkomt u dat er niet gekeken wordt naar de reden van uw bezwaar.

Kunt u niet wachten op de afhandeling van uw bezwaar?

Wilt u dat de gemeente de uitvoering van dit besluit direct stopt? Vraag dan ook om een voorlopige voorziening. Dit kan bij de Rechtbank Noord-Nederland. Stuur ook een kopie van uw bezwaarschrift mee. De kosten van de rechtbank om uw verzoek in behandeling te nemen (griffierecht), betaalt u zelf.

Stuur een brief naar:

Voorzieningenrechter Rechtbank Noord-Nederland

Afdeling bestuursrecht

Postbus 150

9700 AD Groningen

Of regel uw verzoek digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U heeft daarvoor ook uw DigiD nodig.

Naar boven