Ontwerp omgevingsvergunning Reddingspost Zuid

Logo Zandvoort

Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken bekend dat zij, met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het onderstaande project (nieuwbouw reddingspost Zuid, ODIJ-Z-19-065309).

Project

De huidige reddingspost Ernst Brokmeier (Post Zuid) van de Zandvoortse reddingsbrigade ligt aan de Boulevard Paulus Loot. De post is gelegen onderaan de duinenrij, op een verhoogd talud. De huidige post voldoet qua ruimte niet meer aan de huidige eisen van een veilige, Arbo-vriendelijke reddingspost. Tevens is de huidige post uitgebreid met zeecontainers wegens het ontbreken van voldoende opslagruimte. Dit is geen ideale situatie, omdat de containers smal zijn, waardoor je niet om de boten heen kunt lopen. Daarnaast wordt door het gebrek aan ventilatie, vocht minder goed afgevoerd. Dit is schadelijk voor het materiaal wat leidt tot hogere onderhoudskosten.

Mede in overleg met het Hoogheemraadschap van Rijnland, Rijkswaterstaat, de gemeente Zandvoort, de watersportvereniging en de ZRB is op het strand van Zandvoort een locatie gevonden voor de realisatie van een nieuw reddingspost Zuid. De locatie betreft een vrij stuk strand, direct ten noorden van de huidige reddingspost, tussen de watersportvereniging en strandpaviljoen Ubuntu in. De huidige reddingspost, in de zeereep, zal worden gesloopt, zodat op deze plek het duin weer kan aangroeien.

De aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten bouwen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

Ter inzage

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken zijn digitaal in te zien op de computer in centrale hal van het raadhuis van donderdag 6 september 2019 tot en met donderdag 16 oktober 2019, elke werkdag van 8:30 tot 12:30 uur en op donderdagavond van 17:00 tot 20:00 uur.

Zienswijze

U kunt uw zienswijzen schriftelijk of mondeling gedurende de termijn van ter inzage legging indienen. De gemeente betrekt uw zienswijzen bij het nemen van een definitief besluit.

U kunt uw zienswijzen schriftelijk indienen. Zij moeten worden gericht aan de directeur van de Omgevingsdienst IJmond, postbus 325, 1940 AH Beverwijk. Uw brief moet voorzien zijn van: (1) uw naam en handtekening, (2) uw adres, (3) de datum waarop u de brief verzendt, (4) een omschrijving van het voorgenomen besluit en (5) uw inhoudelijke zienswijzen.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Omgevingsrecht van de Omgevingsdienst IJmond.

De beantwoording van de zienswijze wordt als onderdeel van het besluit worden gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Mocht u bezwaar hebben tegen het publiceren van uw naam, dan kunt u dit vermelden bij het indienen van de zienswijze.

Let op: alleen diegenen die tijdig zienswijzen hebben ingediend en (daarnaast) belanghebbenden zijn, kunnen tegen het uiteindelijke besluit beroep aantekenen.

Naar boven