Ontwerpbesluiten gemeentelijke coördinatieregeling Berkelse Poort, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de ontwerpen van de volgende besluiten, die met toepassing van de coördinatieregeling worden voorbereid, van 31 januari tot en met 13 maart 2019 voor iedereen ter inzage liggen:

 

  • -

    ontwerpwijzigingsplan “Berkelse Poort” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0101W01-ONTW;

  • -

    ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 52 garageboxen en 15 bedrijfsunits op de locatie nabij Berkelse Poort 1, te Berkel en Rodenrijs met kenmerk 21089.

 

Beschrijving (ontwerp)besluiten en coördinatieregeling

Het wijzigingsplan maakt de bouw van garageboxen en bedrijfsverzamelgebouwen mogelijk op een braakliggend stuk grond op het bedrijventerrein Berkelse Poort in Berkel en Rodenrijs. De locatie heeft nu nog een agrarische bestemming. Het geldende bestemmingsplan “Bedrijventerreinen Berkelse Poort, Rodenrijs en Spoorhaven” houdt echter wel rekening met een wijziging van de agrarische bestemming naar de bestemming bedrijfsdoeleinden (wijzigingsbevoegdheid voor het gebied met de aanduiding ‘wro-zone-wijzigingsgebied 3’).

De wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp zijn opgenomen in de Nota inspraak en overleg wijzigingsplan Berkelse Poort, die als bijlage 5 bij de toelichting van het wijzigingsplan is opgenomen.

 

Voor het bouwen van 52 garageboxen en 15 bedrijfsunits is een omgevingsvergunning nodig. De ontwerp omgevingsvergunning (met de meest relevante) bijlagen is te zien op ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke viewer.

 

Met de gelijktijdige ter inzage legging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie. Burgemeester en wethouders zijn het bevoegde gezag voor zowel het wijzigingsplan als de omgevingsvergunning.

 

Inzage

U kunt het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning vanaf 31 januari 2019 inzien via:

 

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging (31 januari tot en met 13 maart 2019) kunnen belanghebbenden schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van het college van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0101W01/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven