Regeling publicatie modellen Dienst Wegverkeer 2019

Zoetermeer, 22 januari 2019

JBZ 2019-388

De directie van de RDW,

Gelet op artikel 8, eerste lid onder b Regeling houdende regels ten behoeve van een experiment met de elektronische aanvraag van rijbewijzen van 16 augustus 2018 en in aanvulling op de publicatie van de Dienst Wegverkeer van 17 december 2013 met nummer JBZ 2013/11933/JG, Stcrt. 36229;

BESLUIT:

ARTIKEL 1

De Bekendmaking Publicatie modellen Dienst Wegverkeer 20141 wordt als volgt gewijzigd:

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het derde lid komt te luiden:

  • 3. In afwijking van het eerste lid wordt, indien uitsluitend een erkenning als erkende fotograaf is verleend aan de buitenzijde van elke locatie waarvoor een erkenning is verleend enkel een sticker zichtbaar volgens het in bijlage II van dit besluit opgenomen model.

2. Het vierde lid komt te vervallen.

ARTIKEL 2

In Bijlage II wordt het volgende model toegevoegd:

Model 11

Model 11

ARTIKEL 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van publicatie in de Staatcourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 28 september 2018.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De directie van de RDW, A. van Ravestein Algemeen Directeur

TOELICHTING

Omdat de erkenningen in verband met het alcoholslot zijn vervallen, worden deze uit het eerste artikel verwijderd.

Het experiment elektronische aanvraag rijbewijzen heeft een nieuwe erkenning in het leven geroepen. De erkende fotograaf (op grond van artikel 173ll van het Reglement rijbewijzen) dient de sticker (model 11) te voeren aan de buitenkant van het erkende bedrijf of op de fotocabine. Het muurschild (Bijlage I, model schild RDW erkend van de regeling publicatie modellen Dienst Wegverkeer 2014) wordt in afwijking van artikel 1, eerste lid niet door de erkende fotograaf gebruikt, omdat er sprake is van een pilot.

De regels omtrent het voeren van de sticker, zijn bij het toezenden van de sticker aan de betreffende erkenninghouders bekend gemaakt, reden waarom deze wijziging met terugwerkende kracht kan worden doorgevoerd.

De directie van de RDW, A. van Ravestein Algemeen Directeur

Naar boven