Vergunning luchtvaartvertoning Wings & Wheels 2019

Datum 29 augustus 2019

Nummer ILT-2019/45382

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Defensie;

Gelezen het verzoek van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht van 4 juli 2019, aangevuld met de e-mails van 7 en 23 augustus 2019;

Overwegende dat dit verzoek is getoetst aan het wettelijk kader, gesteld in:

  • artikel 17 van de Luchtvaartwet;

  • artikel 158 van de Regeling Toezicht Luchtvaart;

  • Regeling luchtvaartvertoningen;

Gezien de verklaring van geen bezwaar van 8 juli 2019, kenmerk 180181, van de burgemeester van de gemeente Gilze en Rijen;

BESLUIT:

Artikel 1

De vergunning, bedoeld in artikel 17, eerste lid, van de Luchtvaartwet, wordt verleend aan de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, hierna aan te duiden als organisator. De heer, woonachtig te De Cocksdorp of de heer, woonachtig te Sint-Nicolaasga, treedt op als vertoningdirecteur.

Artikel 2

  • 1. De vergunning, bedoeld in artikel 1, heeft betrekking op het militaire luchtvaartterrein Gilze-Rijen, gelegen in de gemeente Gilze en Rijen, geografische positie 51°33'42"NB 004°56'13"OL, nader bepaald op kaart, zie bijlage 1.

  • 2. De vergunning geldt op zaterdag 31 augustus 2019 van 11:00 uur tot 15:00 uur plaatselijke tijd.

  • 3. Indien de luchtvaartvertoning niet op deze datum kan worden gehouden, geldt er geen uitwijkdatum.

  • 4. Tijdens de luchtvaartvertoning mogen zich geen passagiers bevinden in de deelnemende luchtvaartuigen. Dit geldt ook voor de luchtvaartuigen die een langsvlucht uitvoeren tijdens de luchtvaartvertoning.

  • 5. Bij de voorbereiding en uitvoering van de luchtvaartvertoning wordt voldaan aan de Regeling luchtvaartvertoningen.

  • 6. De organisator zorgt ervoor dat tijdens de luchtvaartvertoning een deelnemerslijst met DA- en BVB-nummers, alsmede een kopie van het BVL van alle deelnemers aan de luchtvaartvertoning ter inzage aanwezig is.

  • 7. Het publiekgebied beperkt zich tot een gebied ten oosten van start- en landingsbaan 02 – 20, zoals opgenomen in bijlage 2, behorende bij deze vergunning.

  • 8. De vertoningdirecteur stelt een veiligheidscommissie in die de verschillende onderdelen beoordeelt en de vertoningdirecteur gevraagd en ongevraagd adviseert over de veiligheidsaspecten bij de voorbereiding en uitvoering van de luchtvaartvertoning. Deze veiligheidscommisie bestaat uit ten minste twee leden met aantoonbaar relevante ervaring om de diverse onderdelen te kunnen beoordelen.

  • 9. Ten minste één uur voor aanvang van de luchtvaartvertoning neemt de vertoningdirecteur contact op met de Supervisor van MilATCC Schiphol (tel. 0577-458700); aan de voorwaarden door deze gesteld wordt strikt de hand gehouden.

  • 10. Het niet doorgaan of voortijdig beëindigen van de luchtvaartvertoning wordt door de vertoningdirecteur telefonisch doorgegeven aan de Supervisor van MilATCC Schiphol (tel. 0577-458700), de Inspectie Leefomgeving en Transport (tel. 070-4563434), de meldkamer van de Landelijke eenheid, afdeling Luchtvaart (tel. 088-6023616) en de Operationele Helpdesk van de Luchtverkeersleiding Nederland (tel. 020-4062201).

Artikel 3

De luchtvaartvertoning bestaat uit de onderdelen, vermeld in het programmaoverzicht dat als bijlage 3 bij deze beschikking is opgenomen.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van 31 augustus 2019 en vervalt met ingang van 1 september 2019. Het niet of niet volledig nakomen van de voorschriften en beperkingen, genoemd in artikel 2, kan aanleiding zijn de in deze beschikking bedoelde toestemming in te trekken.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Namens deze, Inspecteur ILT team Rail Bedrijven en Luchtvaart Infra

Bezwaarmogelijkheid

Indien u het niet eens bent met deze beslissing, kunt u hiertegen op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum waarop deze beslissing is verzonden, schriftelijk bezwaar aantekenen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Tevens ontvangen wij graag uw telefoonnummer dan wel e-mailadres.

Het bezwaarschrift kunt u richten aan:

Inspectie Leefomgeving en Transport

Afdeling Juridische zaken

Postbus 16191

2500 BD DEN HAAG

BIJLAGE 1:

Kaart

Kaart

BIJLAGE 2:

Publiekgebied

Publiekgebied

BIJLAGE 3:

Programma

Deelnemers luchtvaartvertoning Wings & Wheels te Gilze-Rijen op 31 augustus 2019 of deelnemers of demonstratietoestellen van gelijke soort en kwaliteit ter vervanging daarvan, mits het luchtvaartuig is voorzien van een geldig bewijs van inschrijving en luchtwaardigheid of permit to fly geldig in Nederland:

Registratie

Type

PH-KHV

Beech D18S

PH-LSK

Harvard

PH-TBR

Harvard

   

PH-PSC

Piper Super Cub PA-18-135

PH-GAZ

Piper Super Cub PA-18-135

   

PH-AFS

Fokker S-11

PH-HOG

Fokker S-11

PH-HOK

Fokker S-11

PH-HOL

Fokker S-11

   

PH-OUQ

Spitfire

PH-DHC

Beaver

PH-PBB

Stinson

PH-GRY

Fokker S11

PH-1462

ASK21 Zwever

PH-JAT

P51

PH-TXN

Texan

G-CUKE

Spitfire MK16

   

PH-DTW

Thunder Yaks

PH-DTY

Thunder Yaks

PH-YAX

Thunder Yaks

PH-KAH

Thunder Yaks

   

D-FONL

AN-2

Naar boven