Bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied t.h.v. Mgr. Smetsstraat 40’

Logo Valkenswaard

Bekendmaking artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 4 september 2019 gedurende zes weken het op 29 mei 2019 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied t.h.v. Mgr. Smetsstraat 40’ (NL.IMRO.0858.BPmgrsmetsstraatbg-VA01) ter inzage ligt. Er is rekening gehouden met de zomervakantie, waardoor de bekendmaking van de vaststelling van het bestemmingsplan nu pas plaatsvindt.

Bestemmingsplan

In de plannen van de provincie voor de nieuwe verbinding N69 is de Mgr. Smetsstraat als onderdoorgang onder de nieuwe verbinding uitgewerkt. De gemeente Valkenswaard wil echter voorkomen dat doorgaand verkeer door de Mgr. Smetsstraat binnen de bebouwde kom rijdt. Daarom heeft de gemeente gezocht naar een alternatief voor het bestemmingsverkeer. Die oplossing is gevonden in de vorm van een zogenaamde ‘kortsluiting’ tussen de zuidelijke toe-/afrit van de nieuwe N69 en de Mgr. Smetsstraat ter hoogte van huisnummer 40. Het betreft een 60 km/h-weg van circa 150 meter lengte, met een ontsluitende functie voor aanwonenden en agrariërs.

Om de ‘kortsluiting’ juridisch mogelijk te maken is het bestemmingsplan 'Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied t.h.v. Mgr. Smetsstraat 40’ vastgesteld. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

Wijzigingen

De gebruiksbeperking van de ontsluitingsweg voor bestemmingsverkeer is vervallen in de regels van het bestemmingsplan. In plaats daarvan worden de gebruiksmogelijkheden van de ontsluitingsweg geregeld met een nader te nemen verkeersbesluit.

De stikstofdepositie op nabijgelegen Natura-2000 gebieden is berekend en als bijlage aan het bestemmingsplan toegevoegd.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied t.h.v. Mgr Smetsstraat 40’ is vanaf 4 september 2019 te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard, de Hofnar 15, via de computers in ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 in Dommelen en de Bibliotheek, de Hofnar 12 in Valkenswaard en op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

Beroep

Met ingang van 5 september 2019 kan gedurende zes weken (tot en met 16 oktober 2019) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied t.h.v Mgr. Smetsstraat 40’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

 

- degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte aanpassingen en doorgevoerde wijzigingen;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

 

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

  

Valkenswaard, 4 september 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

  

de secretaris, de burge­meester,

drs. R.F.W. van Eijck drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven