Tijdelijke verkeersbesluiten t.b.v. de Bevrijdingsfeesten Brunssum 2019.

Logo Brunssum

Het college van Burgemeester en Wethouders

Van de gemeente Brunssum;

 

In verband met het evenement “Bevrijdingsfeesten Brunssum 2019” vraagt de organisatie toestemming tot het treffen van tijdelijke verkeersbesluiten.

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994), dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

Dat de organisatie een aanvraag heeft ingediend om vanaf maandag 16 september 2019 t/m zondag 22 september 2019 diverse verkeersbesluiten te treffen voor het houden van het evenement.

dat het noodzakelijk is gedurende deze dag(en) een tijdelijk verkeersbesluit te treffen;

dat genoemde wegen zijn gelegen binnen de gemeente Brunssum en in beheer zijn bij deze gemeente;

dat gehoord het advies van de teamchef Politie Eenheid Limburg, district Parkstad Limburg, basisteam Brunssum/Landgraaf en alle in het geding zijnde belangen zijn afgewogen;

gelet op het bepaalde bij artikel 18 van de WVW 1994;

Besluiten:

Op grond van vorenstaande overwegingen de organisatie i.v.m. het houden van de Bevrijdingsfeesten, toestemming te verlenen tot het treffen van de navolgende verkeersbesluiten vanaf maandag 16 september 2019 07.00 uur t/m zondag 22 september 2019 24.00 uur of zoveel korter of langer voor het evenement benodigd zal zijn:

 

 

A: De opening;

Op donderdag 19 september 2019 voor zolang een goed verloop dit noodzakelijk maakt, het volgende tijdelijke verkeersbesluit te treffen, e.e.a. conform bijbehorende tekening (CTV-Optocht BWC-01);

1. Parkeerverbod (RVV borden E01) in te stellen in de Heufstraat, ingaande donderdag 19-09-2019 van 17.00-21.00 uur t.b.v. de ceremonie op het Brunssum War Cemetry.

2. Verkeersregelaars in te zetten ten behoeve van de begeleiding van de optocht vanaf het Lindeplein, Kerkstraat, Koutenveld, Kloosterstraat, Dorpstraat, Poorterstraat, Schepenstraat, Heufstraat.

3. Afsluiten Lindeplein (parkeerplaats 1a)

In verband met het parkeren van de genodigden op donderdag 19-09-2019 de parkeerplaats Lindeplein 1a (ingang Vijverlaan) af te sluiten voor verkeer van 07.00-24.00 uur, conform bijbehorende tekening "CTV-Optocht BWC-01";

4. Op donderdag 19 september 2019 het plaatsen van inrijd-beveiligingen voorzien van het RVV bord C1 (geslotenverklaring voor alle verkeer) van 17.00u t/m 24.00u voor het wegvak Lindeplein, gelegen tussen de Vijverlaan en de Lindestraat. Ten behoeve van het waarborgen van de vrije doorgang van de hulpdiensten bij calamiteiten etc. zullen ter plaatse van de inrijd-beveiligingen hekkenbewakers worden gestationeerd..

B: Family Day;

Om een zo goed mogelijk verloop van de Family Day te garanderen dient er op vrijdag 20 september 2019, het navolgende tijdelijke verkeersbesluit getroffen te worden, e.e.a. conform bijbehorende tekening “CTV-FamDay-01”;

  • 1.

    Ten behoeve van het parkeren van materiaalwagens in de Ir. Op den Kampstraat(vijverzijde) en de Doorvaartstraat(vijverzijde) dienen er op vrijdag

  • 20 september 2019 parkeerverboden in beide parkeerhavens van 07.00u-24.00u uur ingesteld te worden, e.e.a. conform tekeningen “CTV-FamDay-01“ en “CTV-Bevrijding-75”.

2. Ten behoeve van het opstellen van legervoertuigen tijdens de Family Day in het park en in de avond tijdens het vuurwerk dient het wegvak Vijverlaan, gelegen tussen Hoefnagelshof en Tolenhof en het wegvak Lindeplein gelegen tussen de Vijverlaan en de Lindestraat op vrijdag 20 september 2019 middels inrijd-beveiligingen voorzien van het RVV bord C01 van 07.00u t/m 24.00u afgesloten te worden. T.b.v. het waarborgen van de vrije doorgang van de hulpdiensten bij calamiteiten etc. zullen ter plaatse van de inrijd-beveiligingen hekkenbewakers worden gestationeerd. E.e.a. conform tekening “CTV-FamDay-01.

3. Een omleiding in te stellen vanaf het Bodemplein, Prins Hendriklaan en vanaf rotonde Rumpenerstraat via de Heugerstraat, Prins Hendriklaan op de vrijdag 19-09 en de zondag 22-09-2019 conform tekening “CTV-Omleiding-01”.

 

C: Taptoe;

Op zaterdag 21 september 2019 wordt het blauwe zone gebied Koutenveld afgezet voor het opstellen van 3 tribunes ten behoeve van de Taptoe op 22 september 2019 van 09.00-24.00 uur, e.e.a. conform tekening “CTV-Bevrijding-75”

 

D: Optocht Ticker Tape Parade;

Op zondag 22 september wordt het plein Oude Markt van 12.00-20.00 uur ten behoeve voor het opstellen van de optocht Ticker Tape Parade afgezet.

Het wegvak Vijverlaan gelegen tussen de Tolenhof en de Hoefnagelshof dient het parkeerverbod ten behoeve van het parkeren van voertuigen van de Ticker Tape Parade tussen 18.00-20.00 uur opgeheven te worden. Het overige verkeer wordt begeleid middels de inzet van verkeersregelaars.

I.v.m. de ontbinding van de Ticker Tape optocht en het tentoonstellen van militaire voertuigen dient het wegvak Lindeplein, gelegen tussen de Vijverlaan en Lindestraat van 18.00-24.00uur afgesloten te worden. T.b.v. het waarborgen van de vrije doorgang van de hulpdiensten bij calamiteiten etc. zullen ter plaatse van de inrijd-beveiligingen hekkenbewakers worden gestationeerd. E.e.a. conform tekening “CTV-TickerTape-01”

 

De parkeerplaatsen Lindeplein 1a en 1b dienen eveneens vanaf 12.00-24.00 uur afgesloten te worden, e.e.a. conform tekeningen “CTV-TickerTape-01 en CTV-Bevrijding-75”.

De vooraankondigingen dienen op maandag 16 september 2019 geplaatst te worden, zie tekening “CTV-Bevrijding-75”.

De tijdelijke verkeersbesluiten zullen worden ingesteld middels het plaatsen van de navolgende verkeersbesluitplichtige bebording:

C01 en E01

Het geheel wordt uitgevoerd conform onderstaande tekeningnummers:

CTV-Optocht BWC-01

CTV-FamDay-01

CTV-Ticker Tape-01

CTV-Ticker Tape-02

CTV-Bevrijding-75

CTV-Omleiding-01

“Voor een weergave van de situatietekening(en) zie bijlage.”

 

zulks onder navolgende voorwaarden:

- alle bebording dient te worden uitgevoerd conform RVV 1990/BABW, klasse II (retroreflecterend), publicatie 96 B CROW en richtlijnen bewegwijzering deel II niet-autosnelwegen, hoofdstuk 6.1 tot en met 6.4;

- als er onveilige situaties of stremmingen ontstaan dienen gecertificeerde verkeersregelaars ingezet te worden;

- de zorg en de instandhouding van deze maatregel is te allen tijde de verantwoordelijkheid van de ontheffinghouder;

- de ontheffinghouder, waaraan uitvoering van deze maatregel is opgelegd, dient zelf zorg te dragen voor de benodigde bebording c.q. afzettingen;

- betrokken omwonenden dienen wanneer zij door deze verkeersmaatregel belemmerd worden 2 weken van tevoren op de hoogte te worden gebracht;

- de ontheffinghouder dient de gemeente te vrijwaren van iedere aanspraak op schade, die ten gevolge van het uitvoeren of het in werking zijn van deze maatregel mocht ontstaan;

- aanwijzingen gegeven door ambtenaren van politie en/of hulpdiensten dienen onverwijld opgevolgd te worden.

- voor verdere informatie met betrekking tot deze verkeersmaatregel kunt u contact opnemen met de Gemeente Brunssum telefoonnummer:045-5278555;

 

Iedere belanghebbende kan bezwaar maken tegen dit besluit. Wilt u bezwaar maken? Stuur dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van het besluit in de Staatscourant.

Maakt u later bezwaar, dan nemen we uw bezwaar mogelijk niet in behandeling.

De brief stuurt u naar:

Gemeente Brunssum

Postbus 250

6440 AG Brunssum

 

Ook kunt u digitaal bezwaar maken via: www.brunssum.nl. U moet hiervoor in het bezit zijn van een DigiD.

In de brief schrijft u:

• uw naam en adres;

• de datum waarop u de brief stuurt;

• met welk besluit u het niet eens bent;

• waarom u het daarmee niet eens bent;

• uw handtekening;

• of u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van uw kosten, als uw bezwaar gegrond wordt verklaard.

 

Spoedeisend belang

Ook als u bezwaar maakt, mag het besluit al worden uitgevoerd. Wilt u dat juist voorkomen en heeft u daarvoor een spoedeisend belang? Dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank Limburg. Hoe u dat doet leest u op: www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Lees dan de folder “Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid” op: https://www.rijksoverheid.nl

Brunssum, 2 september 2019

 

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

projectadviseur Civiele Techniek

Erik Noteborn

Naar boven