Rectificatie Kennisgeving in het kader van de voorbereiding van het project wegverbreding A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, Rijkswaterstaat

Dit betreft een rectificatie omdat in de kennisgeving van 5 september 2019 onterecht stond vermeld dat zienswijzen op het ontwerpbesluit Ontheffing Wet natuurbescherming per e-mail bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ingediend kunnen worden. Zienswijzen op dit ontwerpbesluit kunnen alleen per post aangeleverd worden bij de RVO. De reeds ingediende zienswijzen op dit ontwerpbesluit moeten schriftelijk opnieuw ingediend te worden.

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat er twee ontwerpbesluiten zijn genomen voor de uitvoering van het Tracébesluit betreffende de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Rijkswaterstaat verbreedt tussen deze knooppunten de A9 naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan tussen Amstelveen en knooppunt Holendrecht Zuid. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht is het vijfde en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere.

Welke ontwerpbesluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit zijn de volgende ontwerpbesluiten genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een ontwerpbesluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder-Amstel voor een omgevingsvergunning voor de activiteit vellen van houtopstand op grond van artikel 2.2, eerste lid, onder g van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Het gaat om het verwijderen van maximaal 14.000 bomen binnen de begrenzing van het Tracébesluit voor de realisatie van de toekomstige locatie verzorgingsplaats Ronde Hoep en de afrit naar de A2 richting Utrecht. Deze bomen staan met name in het geprojecteerde werkgebied tussen de (Verlengde) Polderweg en de A9 (zaaknummer 2019-042667, documentnummer D2019-08-023123).

Het betreft tevens een ontwerpbesluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor een ontheffing van de verbodsbepalingen genoemd in artikel 3.1, lid 2 van de Wet natuurbescherming, te weten het verwijderen van twee bomen waarin zich twee jaarrond beschermde nesten bevinden voor wat betreft exemplaren van de buizerd (Buteo buteo) en de havik (Accipiter gentillis) (kenmerk DFX-nummer 5190022558267).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 19 september 2019 tot en met woensdag 30 oktober 2019 ter inzage bij het Belevingscentrum Amstelveen InZicht, Stadsplein 103, 1181 ZM Amstelveen. Geopend van woensdag t/m vrijdag en elke eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (vellen houtopstand) ligt ook ter inzage bij de gemeente Ouder-Amstel, Vondelstraat 1, 1191 BD Ouderkerk aan de Amstel en is te vinden op de website www.ouder-amstel.nl (onder Bekendmakingen).

Deze gerectificeerde kennisgeving wordt op woensdag 18 september 2019 gepubliceerd in:

  • De digitale Staatscourant onder de rubriek regelgeving.

  • Het weekblad voor Ouder-Amstel (onder Bekendmakingen).

Hoe kunnen zienswijzen ingediend worden?

Van donderdag 19 september 2019 tot en met woensdag 30 oktober 2019 kan eenieder schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken tegen de ontwerpbesluiten.

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning voor de activiteit vellen van houtopstand kunt u bij voorkeur schriftelijk of eventueel mondeling kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder-Amstel, t.a.v. de Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze kunt u bellen via telefoonnummer 020 – 496 21 21.

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit voor de ontheffing Wet natuurbescherming (soortenbescherming) kunnen worden gericht aan Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, t.a.v. Teammanager Vergunningen Natuur, Postbus 40225, 8004 DE Zwolle onder vermelding van ‘Zienswijze ontheffing Wnb A9 Badhoevendorp – Holendrecht, DFX-nummer 5190022558267’.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep bij de Raad van State kunnen instellen tegen de definitieve besluiten.

Meer informatie?

Voor nadere informatie over het ontwerpbesluit van de gemeente Ouder-Amstel kunt u bellen via telefoonnummer 020 – 496 21 21.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het wnd. afdelingshoofd BJV-Projectadvisering bij Rijkswaterstaat Corporate Dienst, W. Warmerdam

Naar boven