Ontwerpuitwerkingsplan “De Markiezaten, Meander fase 2-buurt 1”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerp van het uitwerkingsplan “De Markiezaten, Meander fase 2-buurt 1” gereed is.

Plangebied

Het plangebied is gelegen ten oosten van de Zuiderdreef, globaal ter hoogte van de aansluitingen met de aan de overzijde gelegen woonstraten Kreukel en Nonnetje. Aan de noordzijde grenst de beoogde woonbuurt aan bestaand openbaar groen en de Krabbenkreek.

Aanleiding/doel

De ontwikkeling van de woonwijk Markiezaten is planologisch geregeld met een zogeheten globaal bestemmingsplan waarin een uitwerkingsplicht is opgenomen.

Voor het plangebied genaamd “Meander fase 2 – buurt 1” is nu een plan ontwikkeld met 80 grondgebonden woningen en daarbij behorende woonstraten, parkeerplaatsen, een plantsoen en een waterpartij (een deel van de Augustakreek). Het uitwerkingsplan “De Markiezaten, Meander fase 2-buurt 1’” bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken. 

Kennisgevingbesluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer op 6 augustus 2019 een beslissing hebben genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen het uitwerkingsplan “De Markiezaten, Meander fase 2-buurt 1”.

In de Wet milieubeheer is bepaald dat voorafgaand aan de indiening van een omgevingsvergunningaanvraag, de procedure voor de vormvrije m.e.r.-beoordeling moet worden doorlopen. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze ontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat er geen significantie nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport dan wel milieueffectbeoordelingsrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Crisis – en herstelwet

Op de voorbereiding en het te nemen besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan is de Crisis – en herstelwet van toepassing. Dit houdt in dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Ter inzage

Het ontwerpuitwerkingsplan ligt met ingang van donderdag 5 september 2019 gedurende zes weken (tot en met 16 oktober 2019) voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het ontwerpuitwerkingsplan is vanaf dat moment ook digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website 'www.bergenopzoom.nl > Wonen, (ver)bouwen en verkeer > Bouwen en verbouwen > ‘Bestemmingsplannen’ > ‘Bestemmingsplannen/beheersverordeningen’ > 'Ontwerpbestemmingsplannen'.

Daarnaast is het ontwerpuitwerkingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de plancode NL.IMRO.0748.UP207b-0201.

Reageren

Gedurende de genoemde periode van zes weken bestaat voor een ieder de mogelijkheid om schríftelijk dan wel

mondeling een zienswijze tegen het ontwerpuitwerkingsplan kenbaar te maken. Schríftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge zienswijze wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats. (0164-277555). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waar u uw zienswijze kunt geven.

Voor inhoudelijke informatie over het uitwerkingsplan kunt u contact opnemen met mevr. D. Brandwijk via het telefoonnummer 14 0164.

 

Bergen op Zoom, 4 september 2019

Naar boven