Gemeente Amstelveen - Verplaatsing vrijdagmarkt ten behoeve van het Diwalifestival en Japan festival alsmede de kerstmarkt 2019

Logo Amstelveen

Zaaknummer: Z19-048233

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen hebben in hun vergadering van 27 augustus 2019 ingestemd met het Verplaatsingsbesluit vrijdagmarkt gemeente Amstelveen. Ten behoeve van het Diwalifestival en Japanfestival is er één marktverplaatsing op vrijdag 11 oktober 2019 gepland. Voor de kerstmarkt in het kader van "Winter Village Amstelveen" zijn er vier marktverplaatsingen in de periode 6 december 2019 t/m 27 december 2019 gepland. Aansluitend op deze periode heeft de organisator van de kerstmarkt ook voor 2020 één aanvraag voor een marktverplaatsing ingediend, te weten op vrijdag 3 januari 2020.

Het Verplaatsingsbesluit van 27 augustus 2019 houdt in dat voor de genoemde data als alternatief marktterrein de plaats rond de fontein op het Stadsplein en een deel van de Rembrandtweg wordt aangewezen voor de vrijdagmarkt.

Bewoners en ondernemers worden tijdig, uiterlijk 2 weken voor de eerste marktverplaatsing ingelicht.

Burgemeester en wethouders hebben op grond van artikel 2 lid 3 van de Marktverordening 2016 gemeente Amstelveen de bevoegdheid ten behoeve van evenementen, na overleg met de marktadviescommissie, de markt op vrijdag geheel of gedeeltelijk te verplaatsen dan wel op een andere dag en/of andere tijd te doen laten plaatsvinden. Zij kunnen van deze bevoegdheid maximaal 7 maal per jaar gebruik maken en maken hun besluit tot verplaatsing ten minste 4 weken van te voren bekend.

De festivals zijn in Amstelveen jaarlijks terugkerende evenementen en hebben een bijzondere en kwalitatieve uitstraling voor Amstelveen. De aanvragen passen binnen de mogelijkheden die de Marktverordening 2016 gemeente Amstelveen biedt.

Inwerkingtreding

Het Verplaatsingsbesluit vrijdagmarkt gemeente Amstelveen d.d. 27 augustus 2019 treedt in werking op de dag volgend op die van de bekendmaking.

Inzien stukken

Het besluit en de locatietekeningen zijn als bijlage bij deze bekendmaking opgenomen. U kunt de documenten ook inzien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen. De actuele openingstijden vindt u op deze webpagina van de gemeente.

Bezwaarmogelijkheid tot en met 10 oktober 2019

Als u het niet eens bent met het Verplaatsingsbesluit vrijdagmarkt gemeente Amstelveen d.d. 27 augustus 2019, kunt u binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit tot en met uiterlijk 10 oktober 2019 een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. Juridische Zaken, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

In het bezwaarschrift moet u aangeven tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom u het niet eens bent met dit besluit. Verder moet u de datum en uw naam en adres vermelden. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op. De mogelijkheid bestaat om zodra het bezwaarschrift is ingediend – tevens een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Hier zijn kosten aan verbonden. Het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Amstelveen, 27 augustus 2019.

De secretaris,

Bert Winthorst

De burgemeester,

Tjapko Poppens

Naar boven