Vaststelling bestemmingsplan “Herstructurering Van Haersoltestrjitte Tweede Fase te Sexbierum”, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft op 11 juli 2019 het bestemmingsplan “Herstructurering Van Haersoltestrjitte Tweede Fase te Sexbierum” ongewijzigd vastgesteld.

 

Plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de Van Haersoltestrjitte 39 tot en met 73 (oneven) te Sexbierum. Het plangebied maakt onderdeel uit van een woonwijk en wordt aan alle zijden omringd door woningen. Er zijn 18 bejaardenwoningen en een aantal garageboxen gesloopt. De woningen en de garageboxen worden vervangen door 10 woningen in de vorm van drie-onder-één-kap woningen en twee-onder-één-kap woningen. Het nieuwe bestemmingsplan is vastgesteld om deze ontwikkeling een passende juridisch-planologische regeling te bieden.

 

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het bestemmingsplan kunt u bellen met de afdeling Omgeving (0517 380380). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

 

U kunt het bestemmingsplan bekijken

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan bekijken bij de informatiebalie van het gemeentehuis in Franeker, op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur, ‘s middags op afspraak en op donderdag tot 20:00 uur Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen, via de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1949.SbrvHaersoltestrj.-VAS1.

 

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan?

U kunt in beroep gaan tegen het bestemmingsplan. Vanaf 29 augustus 2019 tot en met 9 oktober 2019 loopt de beroepstermijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep indienen kan binnen zes weken tot en met 9 oktober 2019. U kunt alleen in beroep gaan als:

 

  • u een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • én u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is betrokken. Of u belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

 

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het bestemmingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

 

Wilt u dat het bestemmingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dat kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het bestemmingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het bestemmingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

 

Naar boven