Vaststelling wijzigingsplan ‘Weversbuurt 8 te Katlijk’

Logo Heerenveen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, met toepassing van het bepaalde in artikel 3.6 lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening, het wijzigingsplan Weversbuurt 8 te Katlijk ongewijzigd is vastgesteld.

Toelichting

Het wijzigingsplan voorziet in het toekennen van een woonbestemming aan de voormalige boerderijwoning aan de Weversbuurt 8 te Katlijk. Op het perceel was tot voor kort een agrarisch bedrijf gevestigd. De bedrijfsbebouwing is inmiddels afgebroken en de bestaande bedrijfswoning kan middels een wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan Buitengebied bestemd worden voor wonen. Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerpplan ingediend.

Inzage

Het wijzigingsbesluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 29 augustus 2019 tm 9 oktober 2019.

Gedurende deze termijn is het plan in te zien op de website www.heerenveen.nl/actueel/ter-inzage/

Tevens kunt u de papieren versie van het wijzigingsplan inzien tijdens openingsuren in het gemeentehuis (centrale receptie), Crackstraat 2 te Heerenveen.

Beroep

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage ligging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde wijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het wijzigingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening dat na de beroepstermijn wordt ingediend, schorst de werking van het wijzigingsplan niet.

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van het college treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Naar boven