Gemeente Heerlen - M.e.r. beoordelingsbesluit Schinkelkwadrant-Zuid 2019

Logo Heerlen

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen maakt bekend dat het voornemen bestaat om het gebied Schinkelkwadrant-Zuid te her-ontwikkelen. Het plangebied wordt begrensd door de Schinkelstraat aan de noordzijde, de Honigmanstraat aan de oostzijde, de Promenade aan de zuidzijde en de Geerstraat aan de westzijde. De herontwikkeling ziet voornamelijk toe op een transformatie van het gebied tot stedelijke woonomgeving in een parkachtige setting. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan "Schinkelkwadrant-Zuid 2019" voorbereid.

 

Het college maakt verder bekend dat het een beoordelingsbesluit heeft vastgesteld waarin is aangegeven dat voor de beoogde herontwikkeling geen milieueffect-rapport hoeft te worden opgesteld.

 

Het besluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van de dag na publicatie gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, bij de Infobalie in de Publiekshal in het stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

 

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een beslissing ter voorbereiding van een besluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Schinkelkwadrant Zuid 2019 zal naar verwachting medio september 2019 gedurende zes weken ter inzage liggen. Dit wordt bekend gemaakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in het gemeenteblad en de Staatscourant.

 

Burgemeester en wethouders gemeente Heerlen

22.08.2019

Naar boven