Bekendmaking Vaststelling “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 in Berlicum” (art. 3.6 lid 1a Wro)

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 20 augustus 2019 het “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” (ten opzichte van het ontwerp Wijzigingsplan) ongewijzigd hebben vastgesteld.

 

Aan de Kerkwijk 40 te Berlicum bevindt zich een voormalig verzorgingstehuis, bestaande uit verschillende vleugels met verschillende verdiepingen. Dit complex heeft in de tijd haar functie verloren en is leeg komen te staan. De huidige eigenaar/ontwikkelaar is voornemens de huidige bebouwing te slopen en 32 appartementen te realiseren. In het geldende bestemmingsplan "Hartkamers van Berlicum (2017)" is voor de gronden een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

De ontwerpfase van dit “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” is doorlopen en op 20 augustus 2019 is het wijzigingsplan dus ongewijzigd vastgesteld.

 

Anterieure overeenkomst

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Tussen de gemeente en de ontwikkelaar is een zogeheten anterieure exploitatie-overeenkomst gesloten. Door middel van deze overeenkomst is het verhaal van kosten anderszins verzekerd.

 

Crisis- en herstelwet

Het “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van Bijlage I van de Crisis- en herstelwet. De Crisis- en herstelwet is bedoeld voor projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling zoals woningbouw, herontwikkeling van de binnenstad of de herstructurering van bedrijventerreinen. De wet bevat een aantal tijdelijke en permanente maatregelen waardoor procedures eenvoudiger en sneller kunnen verlopen.

 

Inzagetermijn en beroepsprocedure

Het vaststellingsbesluit, het “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” en de hierop betrekking hebbende stukken liggen vanaf vrijdag 30 augustus 2019 tot en met donderdag 10 oktober 2019 voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten de reguliere openingstijden is inzage op afspraak mogelijk; daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073-5531111).

Het digitale “Wijzigingsplan Kerkwijk 40 Berlicum” met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.WP2019BLCKERKWK40-VA01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer#!/idn/NL.IMRO.0845.WP2019BLCKERKWK40-VA01

 

Tegen de vaststelling van het Wijzigingsplan kan gedurende de genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door een belanghebbende, die destijds tegen het ontwerp Wijzigingsplan een zienswijze heeft ingediend bij burgemeester en wethouders. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

 

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het Wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het Wijzigingsplan niet.

 

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het Wijzigingsplan treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van deze wet van toepassing. Dit houdt in dat na afloop van de in deze publicatie genoemde inzagetermijn van zes weken er geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd en dat de beroepsgronden binnen de termijn in het beroepschrift moeten worden opgenomen. Zo niet, dan wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard.

 

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer 073-5531626.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

29 augustus 2019

 

 

 

 

Naar boven