Wijziging Verordening ruimte ivm plan rotondes Tolschestraat en Industriestraat, Grave

Logo Noord-Brabant

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 20 augustus 2019 de 'Wijziging Verordening ruimte ivm plan rotondes Tolschestraat en Industriestraat, Grave' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0786rotondes-va01.

Inhoud

Het bestemmingsplan Herinrichting N324 - rotondes Tolschestraat en Industriestraat betreft de laatste fase van de reconstructie van de N324. In dit plan wordt de rotonde bij de Tolschestraat in Velp planologisch mogelijk gemaakt.

Het huidige kruispunt wordt vervangen door een rotonde, de rotonde zorgt voor verbeterde verkeersveiligheid. Voor de aanleg van de rotonde en bijbehorende geluidsschermen is het noodzakelijk een deel van het naastgelegen terrein van zorgresidentie Mariëndaal te gebruiken waardoor parkeergelegenheid vervalt.

Deze herbegrenzing wordt gebruikt om het bestaande parkeerterrein van Mariëndaal te herinrichten en uit te breiden. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het Natuur Netwerk Brabant in de Verordening ruimte. Dit is mogelijk op basis van artikel 5.5 van de Verordening ruimte: Wijziging van de begrenzing van het Natuur Netwerk Brabant op verzoek bij kleinschalige ingrepen. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. financiële compensatie, afweging alternatieven) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

’s-Hertogenbosch, 20 augustus 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven