Wijziging Verordening ruimte ivm plan Aanpassing Landgoed Bieduinen Putte, Woensdrecht

Logo Noord-Brabant

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 20 augustus 2019 de 'Wijziging Verordening ruimte ivm plan Aanpassing Landgoed Bieduinen Putte, Woensdrecht' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0873Bieduine-va01.

Inhoud

Het bestemmingsplan Aanpassing Landgoed Bieduinen Putte is een herziening van het geldende plan om de nieuwbouw van een woongebouw buiten het bestaande bouwvlak mogelijk te maken als noodzakelijke ontwikkeling ter behoud van het landgoed als woonzorg instelling.

De locatie van de nieuwbouw is ingegeven vanuit cultuurhistorische waarden. Op dat deel van het perceel was in de Verordening ruimte Noord-Brabant echter sprake van Natuur Netwerk Brabant (NNB). Binnen het NNB zou dit gebouw niet mogen worden opgericht. Voor vaststelling van het bestemmingsplan was daarom aanpassing van de grenzen van het Natuur Netwerk Brabant in de Verordening nodig. Dit is nu gebeurd op basis van artikel 5.5: herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant voor kleinschalige ingrepen. Daarnaast bevat de wijziging ook een correctie van de begrenzingen op basis van kennelijke onjuistheden (artikel 38.4 Verordening ruimte). De nieuwe begrenzing van het NNB is nu volledig afgestemd op de gewijzigde situatie zoals deze is opgenomen in het bestemmingsplan.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan 'Aanpassing Landgoed Bieduinen Putte' vaststellen.

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. www.ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 20 augustus 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven