Ontwerpbestemmingsplan Valkenburgerweg 30 te Wijlre

Logo Gulpen-Wittem

Burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld voor het wijzigen van het gebruik van de gronden, gelegen aan de Valkenburgerweg 30 te Wijlre, kadastraal bekend gemeente Wijlre, sectie D, nummer 3305. De initiatiefnemers willen het bouwvlak verplaatsen voor de realisatie van een nieuwe woning.

Reden hiervoor is dat de initiatiefnemers het bestaande pand willen slopen en op hetzelfde perceel een nieuwe woning realiseren. Deze nieuwbouw zal anders gesitueerd worden, hiervoor dient het bouwvlak verplaatst te worden. De verplaatsing van het bouwvlak wordt geregeld in het bestemmingsplan ‘Valkenburgerweg 30 te Wijlre’.

Op grond van voorschriften die volgen uit de Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg zal de realisatie van de woning gecompenseerd dienen te worden met de sloop/onttrekking van een andere woning. Met de sloop van het in zeer slechte staat verkerende pand op hetzelfde perceel is de compensatie voor de realisatie van dit planvoornemen geborgd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Valkenburgerweg 30 te Wijlre” en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 31 januari 2019 tot en met 14 maart 2019 voor iedereen ter inzage.

Inzien kan via:

  • -

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12 te Gulpen, tijdens openingstijden klantcontactcentrum (maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur en donderdagavond tot 20.00 uur). Indien u een persoonlijke toelichting op het plan wenst dient u een afspraak te maken via het klantcontactcentrum.

  • -

    De gemeentelijke website: www.gulpen-wittem.nl (onderwerpen / bestemmingsplannen / overzicht-bestemmingsplannen).

  • -

    www.ruimtelijkeplannen.nl (www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1729.BPValkenburgerwg30-ON01)

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kan iedereen (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan bij de Gemeenteraad, Postbus 56, 6270 AB Gulpen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Projecten, de heer M. Kleinjans via het algemene telefoonnummer 14043.

Naar boven