Verkeersbesluit Veluwelaan vrachtwagenverbod 20 augustus 2019

Logo Eindhoven

Besluit

 

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven neemt een verkeersbesluit voor de volgende straat:

 

 

  • Veluwelaan

Wettelijk kader

Voor de volgende inrichtingselementen in het plan is een verkeersbesluit vereist:

  • Vrachtwagenverbod (C07)

Het gemeentebestuur is bevoegd tot het nemen van dit besluit. De basis hiervoor is artikel 18, lid1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994.

De onderstaande belangen zijn de basis voor het verkeersbesluit. Zij staan in artikel 2, van de Wegenverkeerswet 1994:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;

Nieuwe inrichting

De afbeelding geeft weer waar verkeersbord C07 wordt geplaatst.

 

Aanleiding

De Veluwelaan is bij de gemeente Eindhoven in beheer. De straat wordt in het kader van onderhoud opnieuw ingericht.

 

Belangenafweging

De Veluwelaan ligt in een 30 km/h zone. De nieuwe inrichting moet voldoen aan de inrichtingsprincipes van zo’n gebied. Met de herinrichting stemmen we het gewenste verkeersgedrag van de weggebruikers af op de functie van de weg. De straat heeft de functie van erftoegangsweg, hierbij staat het verblijfsklimaat centraal. De straat is onderdeel van het secundaire fietsnetwerk. Het parkeerterrein van winkelcentrum Nederlandplein ontsluit aan deze straat. Daarnaast ontsluit het speelplaats van basisschool De Schelp aan de Veluwelaan.

Bij de herinrichting wordt de bestaande rijbaan versmald. Om onnodig sluipverkeer van vrachtwagens, vanuit het bedrijventerrein Woenselse Heide (“autowijk”), door de Veluwelaan richting de Roelantlaan, te voorkomen wordt maatregel doorgevoerd.

 

Samenspraak

Bedrijven van bedrijventerrein (autowijk) en supermarkten van Nederlandplein zijn middels een brief geïnformeerd over dit voornemen. Hierop zijn geenreacties binnengekomen

 

Advies politie

De politie ziet erop toe dat de verkeersregels worden nageleefd. Daarom is het plan ook met haar besproken. Zij is akkoord met dit besluit.

 

Besluit

Het verkeersbesluit nemen voor:

  • plaatsen van verkeersbord C07 (vrachtwagenverbod) op de T-splitsing Grebbenberglaan – Veluwelaan – Baronielaan

De maatregelen zijn aangegeven op tekening VKB-20190006, gedateerd op 02-04-2019.

 

Eindhoven, 20-08-2019

Hoogachtend,

namens burgemeester en wethouders van Eindhoven,

G.M Swaans-van der Helm

hoofd afdeling Verkeer en Milieu

 

Beroep

Het verkeersbesluit en bijbehorende tekening zijn raadpleegbaar in de digitale Staatscourant. Hiervoor gaat u naar www.officielebekendmakingen.nl en kiest u voor Staatscourant. U kunt zich hier tevens registreren voor een attenderingsfunctie, zodat u voortaan via e-mail op de hoogte wordt gehouden van alle relevante bekendmakingen.

 

Heeft u direct belang bij deze beslissing en bent u het hier niet mee eens? Dan kunt u binnen zes weken nadat het besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Alleen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, of die belanghebbenden die niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend, kunnen in beroep gaan.

 

Heeft u een spoedeisend belang? Het beroepschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. U kunt naast het beroepschrift de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Richt uw verzoek aan de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Als u beroep instelt, betaalt u € 168,- griffierecht. Vraagt u tegelijk met het instellen van beroep of tijdens de beroepsprocedure om een voorlopige voorziening, dan betaalt u nog eens € 168,- griffierecht. Voor een rechtspersoon is het griffierecht € 333,-. Wordt tegelijk met het instellen van beroep of tijdens de beroepsprocedure om een voorlopige voorziening gevraagd, dan is het griffierecht nog eens € 333,-.

Naar boven