Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 19 augustus 2019, houdende de wijziging van het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit SZW 2009, het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009 en het Organisatie-, mandaat en volmachtbesluit WBJA 2015 en de intrekking van de Regeling openbaarheid van bestuur Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, eerste lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en formatie rijksdienst 2007, 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, de artikelen 4, vierde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 en de artikelen 3, eerste lid, onderdeel k, en 11 van het Organisatie-, mandaat-, en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

Na artikel 5, tweede lid, onderdeel d, wordt, onder vervanging van de punt door een puntkomma, een nieuw onderdeel toegevoegd, luidende:

  • e. beslissingen op verzoeken om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur.

ARTIKEL II

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

Na artikel 10, achtste lid, wordt een nieuw lid toegevoegd, luidende:

  • 9. De directeur Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden is voorts bevoegd tot het ondertekenen van een beslissing op een verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur.

ARTIKEL III

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit WBJA 2015 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 5, tweede lid, onderdeel a, vervalt de zinssnede ‘en de Regeling openbaarheid van bestuur Sociale Zaken en Werkgelegenheid’.

B

Na artikel 12 wordt een nieuw artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 12a

Het hoofd van de afdeling JA-BBS is bij afwezigheid of verhindering van de directeur Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden bevoegd tot het ondertekenen van een beslissing op een verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur.

ARTIKEL IV

De Regeling openbaarheid van bestuur Sociale Zaken en Werkgelegenheid van wordt ingetrokken.

ARTIKEL V

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin deze wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 19 augustus 2019

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

TOELICHTING

Met dit besluit wordt de gewenste uitvoeringspraktijk van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geformaliseerd. De directeur Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische Aangelegenheden (WBJA) ondertekent de beslissingen op een verzoek om informatie op grond van de Wob. Bij afwezigheid of verhindering van de directeur WBJA is het hoofd van de afdeling Juridische Aangelegenheden – Bijstand, Bedrijfsjuridisch en Subsidies bevoegd tot ondertekening. De Regeling openbaarheid van bestuur Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt ingetrokken. Dit is een sterk verouderde regeling die geen functie meer heeft naast een heldere mandaatregeling.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, W. Koolmees

Naar boven