'Wijzigingsplan Verkeerstorenplein' vastgesteld

Logo Pijnacker-Nootdorp

 

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij bij besluit van 22 januari 2019 het "Wijzigingsplan Verkeerstorenplein" heeft vastgesteld.

Aan het Verkeerstorenplein in Nootdorp, op de locatie Het Avontuur is Amvest, in samenwerking met Dagelijks Leven, voornemens een kleinschalige woonzorglocatie te realiseren. Hier kunnen mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies straks wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Het voortzetten van het dagelijks leven, zoals de bewoners gewend waren staat bij Dagelijks Leven centraal.

De gewenste ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan, waardoor deze wijziging noodzakelijk is.

In het bestemmingsplan ‘1e partiele herziening Nootdorp-Noord’ is voor het plangebied de bestemmingen ‘Maatschappelijk’ en ‘Groen’ opgenomen en is ter plaatse een wijzigingsbevoegdheid toegevoegd.

Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de bestemmingen en aanduidingen (waaronder bouwvlakken) van de gronden ter plaatse te wijzigen in de bestemmingen Wonen en Tuin met inachtneming van een aantal regels.

Aan deze gestelde eisen wordt voldaan, waardoor er gebruik gemaakt kan worden van deze wijzigingsbevoegdheid.

Het wijzigingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 7 februari 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentekantoor, Oranjeplein 1 in Pijnacker. Tevens is het wijzigingsplan digitaal beschikbaar op www.pijnacker-nootdorp.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Tegen betaling van de kostprijs kunt u een analoog exemplaar van het plan krijgen.

Tegen het vaststellingsbesluit kan met ingang van 7 februari 2019 gedurende een periode van zes weken door een ieder beroep worden ingesteld. Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Zij die beroep instellen, kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed - gelet op de betrokken belangen - dat vereist. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van bovenstaande Afdeling. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en dient tenminste de naam en het adres van de indien(st)er, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep te bevatten.

Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Pijnacker-Nootdorp, 6 februari 2019

Het college van Pijnacker-Nootdorp.

 

Naar boven